fbpx
23 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 16/04/2024

    “Έφυγε” η Μικρασιάτισσα γιαγιά Υββόνη Πολίτη

    Σε ηλικία 94 ετών “έφυγε” από κοντά μας η Μικρασιάτισσα γιαγιά Υββόνη Πολίτη, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη την Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, όπου έζησε και άφησε παρακαταθήκη το πλούσιο έργο της.

    Η οικογένεια Βορέα με καταγωγή από το Σιβρισάρι της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή μετακόμισε στη Γαλλία. Όταν γεννήθηκε η κόρη τους Υββόνη αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ο παππούς της ήταν καθηγητής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας. Η κ. Υββόνη Πολίτη μαζί με τον αδερφό της Γιάννη Βορέα, την επίσης μικρασιάτισσα γιαγιά Φιλιώ Χαϊδεμένου και άλλα μέλη ίδρυσαν τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας “Οι αλησμόνητες πατρίδες”, μέσω του οποίου και κράτησαν ζωντανές και διάδοσαν στο πέρασμα του χρόνου τις μνήμες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Μικράς Ασίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα υπέροχα ποιήματα που έγραφε και απήγγελλε.

    “Το Καφενείο” αποστέλλει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

    Τον θάνατο της πληροφορηθήκαμε μέσω μιας δημόσιας ανάρτησης του φίλου της Χάρη Τομπούλογλου στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

     

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα