Δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τ. Κωνσταντινίδη για την συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας

Η μικροπολιτική εκμετάλλευση από κάποιους ενός προβλήματος θέρμανσης που προέκυψε τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τον Δήμο δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς δημιουργεί εντυπώσεις.

Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στο γραφείο μου με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του σχολείου και να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα της σχολικής μονάδας.

Σε σχέση με το πρόβλημα της θέρμανσης, τους ενημέρωσα για τα εξής: Ο Δήμος από τη Δευτέρα το πρωί, οπότε ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι σταμάτησε ο καυστήρας, ενήργησε άμεσα. Εντός μικρού χρονικού διαστήματος μετέβη στο σχολείο υδραυλικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ο οποίος με το πάτημα ενός διακόπτη (θερμικό) έθεσε ξανά σε λειτουργία τον καυστήρα, ο οποίος δεν παρουσίαζε κάποια εμφανή βλάβη (σημειωτέον ότι στον καυστήρα έχει γίνει πρόσφατα η ετήσια συντήρηση).

Το γεγονός ότι η θέρμανση αποκαταστάθηκε αυθημερόν διαπίστωσα και εγώ με επίσκεψή μου στο σχολείο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Εχθές, Τρίτη, κατόπιν εντολής μου, στο σχολείο μετέβη για περισσότερη ασφάλεια ακόμα ένας ειδικός (τεχνικός καυστήρων) και ήλεγξε επίσης το σύστημα. Όπως ενημέρωσε ο τεχνικός άπαντες, δεν μπορούσε να είναι βέβαιος αν υπάρχει κάποια βλάβη γιατί το σύστημα θέρμανσης λειτουργούσε ομαλά και επιφυλάχθηκε να το ελέγξει ξανά σε περίπτωση νέας βλάβης. Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, σε νέα επίσκεψη των υδραυλικών του Δήμου στο σχολείο, καθώς μια αίθουσα του σχολείου δεν θερμαινόταν ικανοποιητικά, επαναρυθμίστηκε η πίεση στον καυστήρα και έως τώρα το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Πάρα ταύτα, στους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων δόθηκε εκ μέρους μου η ρητή διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που χρειασθεί οποιαδήποτε επισκευή ή αντικατάσταση τμήματος του συστήματος θέρμανσης (κυκλοφορητής κ.λπ.), αυτό θα γίνει άμεσα, ανεξαρτήτως του ύψους της απαιτούμενης δαπάνης, όπως συνέβη και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας πρόσφατα, στο οποίο αντικαταστάθηκε ο κυκλοφορητής με δαπάνη της σχολικής επιτροπής εντός δύο ημερών!

Πέραν των ανωτέρω, άμεσα πρόκειται να λυθεί οριστικά από την Τεχνική Υπηρεσία και το χρόνιο πρόβλημα της σύνδεσης μιας πτέρυγας του σχολείου (μια αίθουσα ενισχυτικής διδασκαλίας, μια σχολική αίθουσα και η αίθουσα εκδηλώσεων, οι οποίες θερμαίνονται με άλλα μέσα, κλιματιστικό κ.λπ.) με τη κεντρική θέρμανση.

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων και άδικης κατανομής ευθυνών, οφείλω να επισημάνω ότι οι σωλήνες που ήταν απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της σύνδεσης της πτέρυγας αυτής με τη κεντρική θέρμανση είχαν μεταφερθεί στο σχολείο και παρέμεναν εκεί μετά από συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, του Προέδρου της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά δυστυχώς -μάλλον εκ παρεξηγήσεως- επεστράφησαν από το Σχολείο στον προμηθευτή προ της ολοκλήρωσης του έργου και της πρόσφατης επαναλειτουργίας των σχολείων. Ήδη σήμερα το πρωί, κατόπιν νέας συνεννοήσεως της Διεύθυνσης του σχολείου με την Τεχνική Υπηρεσία, έγινε επαναπαραγγελία από την κ. Διευθύντρια των σωλήνων και θα τοποθετηθούν από την Τεχνική Υπηρεσία το συντομότερο δυνατό για την οριστική λύση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.