fbpx
17.6 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 18/04/2024

    Διάβημα του εκλεγέντος Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

    δυναμη-πολιτων

    Δελτίο Τύπου

    Σειρά διαβημάτων ενώπιον των αρμοδίων φορέων και αρχών και της Δικαιοσύνης πρόκειται να πραγματοποιήσει κατά τις επόμενες ημέρες ο εκλεγείς Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος με τη δικηγόρο του και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την προστασία της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, των πολιτών και των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Δήμο.

    Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Πέμπτη 3/7/2014 και ώρα 9 π.μ., κατόπιν σχετικού αιτήματος του εκλεγέντος Δημάρχου στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό σχετικά με την ευθύνη προστασίας των πολιτών, του Δήμου και καθεαυτής της δημοκρατίας από την οργανωμένη προσπάθεια να επιβληθεί στην περιοχή ένα ιδιότυπο καθεστώς απαγόρευσης της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης με απειλές, προπηλακισμούς, βιαιοπραγίες, διάλυση συγκεντρώσεων, βανδαλισμούς και στοχοποίηση.

    Θα ακολουθήσουν σχετικά διαβήματα προς τη Δικαιοσύνη και τους αρμόδιους φορείς.

    Το Γραφείο Τύπου της Δύναμης Πολιτών

    Ακολουθεί η του Άρη Βασιλόπουλου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

    Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

    Κύριε Υπουργέ,

    Τους τελευταίους μήνες, στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να επιβληθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς απαγόρευσης της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης  των πολιτών με απειλές, προπηλακισμούς, βιαιοπραγίες, διάλυση συγκεντρώσεων και βανδαλισμούς, με στοχοποίηση της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά. Τα ανεπίτρεπτα σε μία δημοκρατία γεγονότα έχουν δημοσιοποιηθεί και καταγγελθεί κατ' επανάληψη δημοσίως, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει οποιαδήποτε θεσμική παρέμβαση.

    Σε αντίθεση με την ανηλεή καταστολή που καταγράφεται εναντίον απολυμένων, καθαριστριών, απεργών, φοιτητών, συνταξιούχων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, η  στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι σε οργανωμένες παραβατικές συμπεριφορές που στρέφονται κατά της δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης και διεκδικούν να επιβάλουν σιωπητήριο για ζέοντα θέματα που αφορούν άμεσα τους κατοίκους, παρίσταται παθητική ή και ανεκτική, σε βαθμό κραυγαλέα αναντίστοιχο με τον κίνδυνο για τη δημοκρατία που υλοποιείται μέσα από ενέργειες φίμωσης  και τρομοκράτησης πολιτών και πολιτικών φορέων.

    Επειδή δε θέλουμε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη αλλά μία αστυνομία που να υπηρετεί την πόλη και τους πολίτες της και να τους προστατεύει κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους,

    Επειδή δεν ανεχόμαστε καμία οργανωμένη ή ”αυθόρμητη” απειλή στην ελεύθερη έκφραση των πολιτών και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής που δόθηκε στις δημοτικές εκλογές

    Σας καλούμε να αναλάβετε τις θεσμικές ευθύνες αρμοδιότητάς σας για τη διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας και την απρόσκοπτη άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των πολιτών, που δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπονται από την Πολιτεία.

    Συναφώς, σας ενημερώνω ότι πρόκειται να απευθυνθώ σε κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα και αρχή και παρακαλώ να προγραμματίσετε άμεσα μία συνάντησή μας.

    Νέα Φιλαδέλφεια, 2/7/2014

    Με τιμή,

    Άρης Βασιλόπουλος,

    Εκλεγείς Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας  με την Δύναμη Πολιτών

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα