fbpx
21.9 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    Δύναμη Πολιτών: Επίσκεψη στον 2ο Παιδικό Σταθμό Ν. Χαλκηδόνας

    δυναμη-πολιτων

    Ο Άρης Βασιλόπουλος και η Δύναμη Πολιτών στον 2ο παιδικό σταθμό της Νέας Χαλκηδόνας

     

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης Δύναμη Πολιτών, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στον 2ο παιδικό σταθμό της Νέας Χαλκηδόνας το πρωί της Τετάρτης 16Απριλίου.

    Η συζήτησή μας με τη διευθύνουσα κ. Χρύσα Ξυνογαλά και τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενημερωθήκαμε για τις συνθήκες λειτουργίας του σταθμού και εκθέσαμε τις απόψεις και τις προθέσεις της παράταξής μας σε σχέση με τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου μας.

    Ο 2ος παιδικός σταθμός της Νέας Χαλκηδόνας έχει στο δυναμικό του κατά την τρέχουσα χρονιά 24 και εργάζονται σε αυτόν δύο παιδαγωγοί (μόνιμες υπάλληλοι, η μία εκ των οποίων κατά παρέκκλιση βρίσκεται εκεί, καθώς είναι διευθύνουσα αρμόδια να εποπτεύει το σύνολο των παιδικών σταθμών του Δήμου, καθήκον το οποίο λόγω έλλειψης προσωπικού καλύπτεται από την ίδια παράλληλα με τις υποχρεώσεις της στον 2ο παιδικό της Νέας Χαλκηδόνας), δύο συμβασιούχοι των οποίων οι 8μηνες συμβάσεις οσονούπω λήγουν και μία εκπαιδευόμενη μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης.

    Πέραν της έλλειψης μόνιμου, επαρκούς αριθμητικά και καταρτισμένου προσωπικού, κύριο πρόβλημα του 2ου παιδικού σταθμού της Νέας Χαλκηδόνας είναι το γεγονός πως στεγάζεται σε ένα προκατασκευασμένο κτίριο που δεν είναι, φυσικά, ιδανικό για την χρήση που έχει. Το λυόμενο αυτό θα ήταν μία προσωρινή λύση μετά την καταστροφή του προηγούμενου κτιρίου από σεισμό αλλά, ως γνωστόν, «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Η μετεγκατάσταση σε κατάλληλο κτίριο είναι άμεσα αναγκαία.

    Η εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αφοσίωση και την καθημερινή προσπάθεια των εργαζομένων να φέρουν εις πέρας επάξια το λειτούργημά τους.

    2os_paidikos x4

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα