fbpx
16.8 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/03/2024

    Δύναμη Πολιτών: ΗΜΕΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

    δυναμη-πολιτων

    Αθήνα 25/6/2014

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΗΜΕΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

    Ένα ακόμη χτύπημα στη Δημοκρατία.
    Η προγραμισμένη ανοιχτή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και την προστασία του Άλσους Νέας ς την οποία συιοργάνωσε η «Δύναμη Πολιτών», η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Ο Άρης Βασιλόπουλος δεν μπόρεσε ούτε καν να προσεγγίσει το Π.Π.Ι.Ε.Δ υπό το φόβο πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων επεισοδίων. Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, η Αστυνομία φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια του χώρου, αν και υπήρχε σχετική διαβεβαίωση γι' αυτό. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν, οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ να εισβάλουν στο θέατρο του αφαιρώντας από εκατοντάδες συμπολίτες μας το δικαίωμα να ακούσουν, να ενημερωθούν, να προτείνουν, να εκφραστούν. Με τραμπουκισμούς, ύβρεις, ειρωνείες και συνθήματα προσπάθησαν να πειθαναγκάσουν τον κόσμο να σιωπήσει, ενώ ακόμη και μετά τη ματαίωση της εκδήλωσης ακολούθησε κυνητό στα στενά γύρω από το Π.Π.Ι.Ε.Δ.
    Οι μέρες θυμίζουν άλλες εποχές
    Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η επίσημη ΑΕΚ και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, όσο και η Αστυνομία και όλοι οι πολιτειακοί παράγοντες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που τείνει να επιβληθεί στην πόλη μας.
    Ας μη ξεγελιούνται κάποιοι ότι θα μας τρομοκρατήσουν προκειμένου να επιβάλουν τη σιωπή μας. Η αποχώρηση των πολιτών, χθες, από τον χώρο συζήτησης δεν είναι φόβος. Είναι ενσυνείδητη αποδοκιμασία και άρνηση συμμετοχής στην αρένα.
    Με λόγια και έργα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, δηλαδή την πραγματική Δημοκρατία.

    Το Γραφείο Τύπου της Δύναμης Πολιτών

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα