fbpx
14.7 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/03/2024

    Η κυβέρνηση εξετάζει αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες, χωρίς τους επαχθείς όρους του μνημονίου

    Για το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την όμως σαφώς από το πρόγραμμα / μνημόνιο, έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές το βράδυ της Τρίτης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν δέχεται τελεσίγραφα».

    Το αίτημα που εξετάζεται θα αφορά μόνο τη δανειακή σύμβαση, και όχι το υφιστάμενο πρόγραμμα, με βάση την πρόταση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ που αποσύρθηκε στο Εurogroup της Δευτέρας. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δηλώνουν κατηγορηματικά οι κυβερνητικές πηγές.

    «Η Ελλάδα δεν συιαλέγεται με τελεσίγραφα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στην του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Τόνισε πως η χ είναι παρούσα και αγωνίζεται για να βγει από την παγίδα του χρέους και της λιτότητας. Επανέλαβε πως στόχος της ελληνικής ς είναι η εξεύρεση αμοιβαίας και επωφελούς λύσης χωρίς μνημόνια και τρόικα.

    Γ. Βαρουφάκης στο ZDF: Παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία

    Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε χθες τη νύχτα, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφακης.
    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός μιλώντας από τις Βρυξέλλες είπε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ». Γ' αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    Το Βερολίνο βέβαια δεν δέχεται αυτόν τον διαχωρισμό και για το λόγο αυτό κυβερνητικά στελέχη βρισκονταν από χθες σε συνεχή επικοινωνία με αξιωματούχους της Ευρωζώνης. Αναμένεται από τον πρόεδρο του Εurogroup να κρίνει στη συνέχεια εάν το ελληνικό αίτημα πληροί τις προυποθέσεις που έθεσαν χθες Δεύτερα οι εταίροι ώστε να αποφασίσει αν  θα συγκαλέσει ή όχι έκτακτο Εurogroup.

    Πηγήleft.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα