fbpx
16 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/04/2024

    Νέα Όσκαρ 2015: Το «Birdman» ο μεγάλος φτερωτός θριαμβευτής!

    Διαβάστε όλους τους μεγάλους νικητές της απονομής

     Η πιο αμφίρροπη οσκαρική μάχη των τελευταίων χρόνων ανέδειξε τελικά… φτερωτό θριαμβευτή, με το κινηματογραφικό τιμ του «α» να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, προβλέποντας σωστά σε ποσοστό 84% τους τελικούς νικητές (με τις εκτιμήσεις να επαληθεύονται απόλυτα στις κατηγορίες Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ερμηνειών ). Το «Βirdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας» είναι η καλύτερη ταινία του 2014 σύμφωνα με τα μέλη της Ακαδημίας, με την ανεξάρτητη δραμεντί να συγκεντρώνει συνολικά τέσσερα βραβεία. Πρόκειται για έναν προσωπικό θρίαμβο του Μεξικανού Αλεχάντρο Ινιάριτου, ο οποίος μέσα σε μια βραδιά σήκωσε τρία αγαλματίδια για το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του «Birdman»!

     Ο παρουσιαστής της απονομής των Όσκαρ Νιλ Πάτρικ Χάρις με το... εσώρουχό του στην σκηνή του Dolby Theater

    Επίσης, η δραμεντί που έχει για θέμα της τη συγκινητική όσο και σαρκαστική προσπάθεια ενός πρώην σταρ υπερηρωικών ταινιών να λύσει τα καλλιτεχνικά όσο και προσωπικά του προβλήματα, ήταν αυτή που έδωσε την αφορμή για να δούμε την πιο δυνατή στιγμή της φετινής απονομής των Όσκαρ. Ο παρουσιαστής της βραδιάς Νιλ Πάτρικ Χάρις εμφανίστηκε φορώντας… μόνον το εσώρουχο του στο Dolby Theater του Λος Άντζελες, αντιγράφοντας την σκηνή όπου ο Μάικλ Κίτον κλείνεται ημίγυμνος έξω από το θέατρο που διευθύνει, βολτάροντας με το παλιομοδίτικο σώβρακο του στην Times Square της Νέας Υόρκης. Με τη σειρά του ο Αλεχάντρο Ινιαρίτου έκανε και αυτός τη δική του αναφορά στη συγκεκριμένη σκηνή, λέγοντας στην ευχαριστήρια ομιλία του για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας ότι φορά το ίδιο στενό άσπρο εσώρουχο που είδαμε στην ταινία.

     To

    To “Ξενοδοχείο Grand Budapest” κέρδισε τέσσερα Όσκαρ όσα και το “Birdman”

    Ο παρουσιαστής Νιλ Πάτρικ Χάρις (γνωστός για το ρόλο του αθεράπευτου γυναικά στη σειρά «Πώς Γνώρισα την Μητέρα Σας» ) ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς. Χωρίς να σπάει τα ταμπού της αυστηρής οσκαρικής απονομής, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει ζωντανή μια τελετή που «στραγγαλίζεται» από δεκάδες λόγους και βίντεο. Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις, μάλιστα, προσαρμόστηκε απόλυτα στο έντονο πολιτικό κλίμα που είχε η φετινή απονομή, λέγοντας «ότι σήμερα τιμούμε τις καλύτερες και λευκότερες… συγνώμη λαμπρότερες χολιγουντιανές παραγωγές», κάνοντας το δικό του σατιρικό σχόλιο πάνω στην κουβέντα που έχει ανοίξει για τη λευκή και ηλικιωμένη σύνθεση των μελών της Ακαδημίας. Πάντως, τα πολιτικά σχόλια πήραν και έδωσαν στην 87η απονομή των βραβείων, με την Πατρίσια Αρκέτ (Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου ) να κάνει στο ευχαριστήριο, φεμινιστικό λόγο της αναφορά στην ισότητα των δύο φύλων, ενώ οι Τζον Λέτζεντ και Κόμον (Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού ) μίλησαν για τα δικαιώματα της Αφρο-Αμερικανικής κοινότητας, θέμα που έθιξε και η Πρόεδρος της Ακαδημίας Τσέριλ Μπουν Αϊζακς.

     To

    To “Χωρίς Μέτρο” ήταν μια από της εκπλήξης της απονομής, κερδίζοντας τρία Όσκαρ

    Επιστρέφοντας τώρα στα βραβεία, το εικαστικά ντελικάτο «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Άντερσον συγκέντρωσε τέσσερα βραβεία στη φετινή απονομή, όσα και το “Birdman”, όλα τους, όμως, σε δεύτερες κατηγορίες (Κουστούμια, Σκηνικά, Μουσική, Μέικ-Απ ). Το σούπερ ανεξάρτητο «Χωρίς Μέτρο» έκανε το μεγάλο οσκαρικό μπαμ, τερματίζοντας στην τρίτη θέση με τρία αγαλματίδια (Β’ Αντρικού Ρόλου, Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ ). Το «Ida» ήταν τελικά αυτό που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ οι «Υπερέξι» ήταν οι νικητές της κατηγορίας του Καλύτερου Animation. Μεγάλος χαμένος της βραδιάς σίγουρα ήταν το «Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ που έφυγε από το Dolby Theater με μόλις ένα Όσκαρ (Β’ Γυναικείου Ρόλου ) παρότι ήταν φαβορί σε αρκετές κατηγορίες.

    Όλοι οι νικητές των Όσκαρ 2015

    Καλύτερη Ταινία
    Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

    Σκηνοθεσία
    Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου («Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας» )

    Α΄ Αντρικός Ρόλος
    Έντι Ρεντμέιν («Η Θεωρία των Πάντων» )

    Α΄ Γυναικείος Ρόλος
    Τζούλιαν Μουρ («Still Alice» )

    Β΄ Αντρικός Ρόλος
    Τζέι Κέι Σίμονς («Χωρίς Μέτρο» )

    Β΄ Γυναικείος Ρόλος
    Πατρίσια Αρκέτ («Μεγαλώνοντας» )

    Πρωτότυπο Σενάριο
    Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

    Διασκευασμένο Σενάριο
    Το Παιχνίδι της Μίμησης

    Animation
    Οι Υπερέξι

    Ξενόγλωσση Ταινία
    Ida

    Μουσική
    Ξενοδοχείο Grand Budapest

    Τραγούδι
    Glory («Selma» )

    Φωτογραφία
    Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

    Μοντάζ
    Χωρίς Μέτρο

    Σκηνικά
    Ξενοδοχείο Grand Budapest

    Κοστούμια
    Ξενοδοχείο Grand Budapest

    Μέικ-Απ
    Ξενοδοχείο Grand Budapest

    Οπτικά Εφέ
    Interstellar

    Ήχητικό Μιξάζ
    Χωρίς Μέτρο

    Ηχητικό Μοντάζ
    Ελεύθερος Σκοπευτής

    Ντοκιμαντέρ
    Citizenfour

    Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους
    Crisis Hotline: Veterans Press 1

    Animation Μικρού Μήκους
    Feast

    Ταινία Μικρού Μήκους
    The Phone Call

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα