fbpx
17.6 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/04/2024

    Τηλεδιάσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    ccu-greeceΤην Πέμπτη 19/12/2013 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο  με  θέμα  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιείται από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  κύκλος ημερίδων μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία της χώρας, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του, θα  ενημερώσουν και  θα συνομιλήσουν με τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείου σε θέματα που αφορούν:

    • Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
    • Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων
    • Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
    • Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
    • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Σκοπός των ημερίδων – τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα