Το δημοτικό συμβούλιο της 09/10

0
35

Πραγματοποιήθηκε στις 9/10 η 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση τέθηκαν κάποια ερωτηματα από τον επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» σχετικά με θέματα που αφορούν τους Δημότες. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλοπουλος έθεσε ερωτήματα σχετικά με το δεκατιανο στα σχολεία, το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, σχετικά με δημοτικά γήπεδα που δεν λειτουργούν ακόμα, σχετικά με την δημοτική συγκοινωνία, η λειτουργία της οποίας ανεστάλη από την παρούσα δημοτική αρχή. Ο κ. Βασιλοπουλος ζήτησε επίσης ενημέρωση σχετικά με τον Κένταυρο, καθώς επίσης και για την συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου με τον περιφεριάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Δ. Μελισσανίδη. Ο κ. Βασιλοπουλος ρώτησε επίσης αν η επιδότηση του 1 εκατ. από την περιφέρεια αφορά έργα για όλη την πόλη, η εάν αφορά αποκλειστικά βοηθητικά έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο κ. Βασιλοπουλος αναφέρθηκε επίσης σε φήμες που θέλουν ανθρώπους του περιβάλλοντος του Δημάρχου, χωρίς κάποιο θεσμικό ρόλο, να κυκλοφορούν στο δημαρχείο και να δίνουν εντολές σε δημοτικούς υπαλλήλους, διερωτόμενος εάν κάτι τέτοιο ισχύει.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας» κ. Χ. Τομπούλογλου, ο οποίος διάβασε έγγραφο το οποίο κατατέθηκε στο Δήμο σήμερα και αφορά κάποια ερωτήματα σχετικά με τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, επιβεβαιωνοντας το ρεπορτάζ του «Καφενείου».

Τον λόγο μετά πήραν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για να απαντήσουν στον κ. Βασιλόπουλο. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο δεκατιανό, η οποία είναι καθαρά διαδικαστική και το δεκατιανό θα ξεκινήσει να μοιράζεται άμεσα. Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δ. Κανταρέλης, ενημέρωσε το σώμα ότι έχει συσταθεί επιτροπή από υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, ώστε να ελέγξει την καταλληλότητα των γηπέδων του Δήμου, για να επαναλειτουργείσουν άμεσα. Όσον αφορά τον Κένταυρο, ο κ. Κανταρέλης ανέφερε ότι το έργο είναι στο τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης, χωρίς να αναφέρει παραπάνω λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Γ. Καραβίας αναφέρθηκε στην Δημοτική Συγκοινωνία, λέγοντας ότι τα οχήματα είχαν βλάβες και έπρεπε να συντηρηθούν, ενώ ερωτώμενος για το πότε θα επαναλειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία απάντησε συγκεκριμένα «Θα δούμε πως και εάν συμφέρει να επαναλειτουργήσουμε την δημοτική συγκοινωνία».

Στην συνέχεια κατατέθηκαν 2 ψηφίσματα, ένα από την Δύναμη Πολιτών για την συμπαράσταση στο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χ. Βρεττάκο ενάντια στην εταιρία Oil one, και ένα από την Λαϊκή Συσπέιρωση ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ. Τα δύο ψηφίσματα, κατόπιν ψηφοφορίας ως προς την εισαγωγή τους, δεν συζητήθηκαν.

Στα θέματα της ημερίσιας διάταξης, τα θέματα 1,2,4,6,7,8 εγκρίθηκαν ομόφωνα, το 9ο θέμα κατά πλειοψηφία, του 3ο θέμα εγκρίθηκε με την ψήφο του Προέδρου, ενώ το 5ο θέμα αποσύρθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.