fbpx
14.7 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/03/2024

    Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

    Αν ψάχνεις έναν προορισμό κοντινό, ρομαντικό και σχετικά οικονομικό, είναι μάλλον απαραίτητο να επισκεφθείς τη γειτονική μας Ιταλία και μάλιστα τη Ρώμη, για την οποία η γνωστή φθηνή αεροπορική εταιρεία που όλοι αγαπήσαμε προσφέρει οικονομικότατες και συμφέρουσες διαδρομούλες. Πάρε τη χειραποσκευή σου και φύγαμε!

    Τέσσερις με πέντε μέρες θα μπορούσαν να σου φτάσουν αν κάνεις καλή διαχείρηση του χρόνου σου, αν περπατάς πολύ και αν φυσικά είσαι διατεθημένος να κάνεις επιλεκτικό τουρισμό γιατί όπως και να το κάνουμε, όλα αποκλείεται να τα δείς!

    Σταθμός πρώτος: το Κολοσσαίο. Έτος ολοκλήρωσης της ς του, 80 μ.Χ. Πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα, που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε. Δεν είναι απαραίτητο να μπείς μέσα, η ουρά είναι ένα αποθαρρυντικό στοιχείο. Πρόκειται όμως για ένα μνημείο με τεράστια ιστορία και αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς πόσοι μονομάχοι σκοτώθηκαν προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού και του εκάστοτε αυτοκράτορα, σίγουρα αναριγεί και συγκινείται. Ο πεζόδρομος έξω απο το Κολοσσαίο προσφέρεται για μια ευχάριστη βολτίτσα. Οι πολυάριθμοι πλανόδιοι καλλιτέχνες που συνηθίζουν να επιδεικνύουν τα πάσης φύσεως ταλέντα τους εκεί σίγουρα θα προσελκύσουν το ειαφέρον σου.

    : είσαι δεν είσαι της θρησκείας, το κρατίδιο του Βατικανού υπόσχεται να μη σε αφήσει απογοτευμένο. Εξαιρετική αρχιτεκτονική, όμορφα δρομάκια, υπέροχη πλατεία του Αγίου Πέτρου και φυσικά το εξαιρετικό μουσείο –ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις μια ολόκληρη μέρα μόνο σε αυτό- το οποίο φιλοξενεί κάποιους απο τους σημαντικότερους θυσαυρούς της ανθρωπότητας. Useful tip: Αν σκοπεύεις να μπεις στον Άγιο Πέτρο και είσαι γένους θηλυκού καλό είναι να φροντίσεις να φοράς –φυσικά μακριά- αλλά και να έχεις καλυμένους έστω με ένα μαντήλι τους ώμους σου, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να φας πόρτα.

    Φοντάνα ντι Τρέβι: Το διάσημο συντριβάνι το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξένησε και την Αλίκη μας, στο έργο «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» σε προκαλεί να ρίξεις το κέρμα σου και να κάνεις την ευχή σου πραγματικότητα. Οι Ιταλοί λένε ότι με ένα νόμισμα επιστρέφεις στην αιώνια πόλη, με δύο ερωτεύεσαι έναν Ιταλό, ενώ με τρία νομίσματα θα τον παντρευτείς! Όπως και να έχει, η προσπάθεια αξίζει!

    Κάστρο Saint Angelo: ένα κάστρο που αρχικά χτίστηκε ως μαυσωλείο, έχει καταλήξει να είναι απο τα ομορφότερα κτίσματα της πόλης! Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι η γέφυρα που οδηγεί σε αυτό, με τις γιγάντιες αγγελικές μορφές να τη στολίζουν εκ δεξιών και εξ αριστερών. Το τοπίο πανέμορφο και οι φωτογραφίες με φόντο το ποτάμι σίγουρα θα βγουν μαγευτικές!

    Το στόμα της αλήθειας: πέτρινο μνημείο στου οποίου το στόμα οι τουρίστες αρέσκονται να βάζουν το χέρι τους. Ο μύθος λέει πως αν είναι ψεύτες, το αστείο αυτό αξιοθέατο θα τους δαγκώσει! Αστείο αξιοθέατο που αξίζει να επισκευθείς εαν έχεις χρόνο.

    Φυσικά δεν πρέπει να παραλήψεις να φας μια αυθεντική ιταλική μακαρονάδα ή μια πίτσα και να φας εξαιρετικό παγωτάκι. Προειδοποιώ βεβαίως βεβαίως πως οι τιμούλες στο φαϊ είναι τσιμπημένες αλλά εντάξει, στη Ρώμη είσαι φίλε μου!

    Πάρε λοιπόν τη χειραποσκευούλα σου και ξεκίνα γιατί όλοι οι οδηγούν στη Ρώμη, γνωστό το ρητό!

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα