Το 2021 θα ηχήσει στο Λονδίνο ξανά το Μπιγκ-Μπεν

Το διάσημο ρολόι του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο πρόκειται να υποβληθεί σε συντήρηση μέχρι το 2021, και έως τότε δεν θα λειτουργεί η καμπάνα του αρχίζοντας από τις 21 Αυγούστου 2017.

Κατά την ενδελεχή συντήρηση στην οποία θα υποβληθεί το Βικτοριανό μνημείο η καμπάνα Μπιγκ-Μπεν η οποία ηχεί σε νότα Ε φυσική κάθε τέταρτο της ώρας και το σφυρί που την κρούει θα αποσυνδεθούν από τον Βικτοριανό τους μηχανισμό ο οποίος θα παύσει να λειτουργεί για τέσσερα χρόνια με την πιθανή εγκατάσταση ηλεκτρικής ωρολογιακής συσκευής κατά την ίδια χρονική περίοδο. Έως το 2021 το διάσημο ρολόι θα ηχεί μόνο για σημαντικά περιστατικά όπως είναι π.χ. η Πρωτοχρονιά. Οι δείκτες και οι τέσσερις προσόψεις θα καθαριστούν και θα ανακαινιστούν.

Ο ωρολογιακός πύργος του Μπιγκ-Μπεν που λέγεται επίσης Πύργος της Ελισάβετ λειτουργεί σχεδόν αδιάκοπα εδώ και 157 χρόνια εξαιρώντας τα προηγούμενα έργα συντήρησής του που έχουν κατατάξει το 2007 και μεταξύ του 1983 και του 1985, και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της . Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο ήταν προγραμματισμένο από πέρυσι ανέρχεται σε 29 εκατομμύρια στερλίνες.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη με συμμετοχή Υπουργού για το ιδιότυπο άβατο των Μετεώρων
Επόμενο άρθροΤην επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συστήνουν οι ΗΠΑ
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα 2016-2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.