fbpx
18.6 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 18/04/2024

    Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Δ.Σ της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

    neo-anexartiti prwtoboulia

     

    Νέα Φιλαδέλφεια, 23 Δεκεμβρίου 2014

    Διγλωσσία, παλινωδίες και υπεκφυγές

    Η παράταξή μας αποδοκιμάζει τα επεισόδια που συνέβησαν (δυστυχώς όχι για πρώτη φορά στην πόλη μας,  τουλάχιστον μετά τις εκλογές του Μαΐου) στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και καταδικάζει, για άλλη μια φορά, κάθε μορφή βίας. Αποτελεί ευθύνη του προέδρου του, η διαφύλαξη του δημοτικού συμβουλίου, ως χώρου ελεύθερου διαλόγου και απρόσκοπτης ανταλλαγής απόψεων.
    Τέτοια περιστατικά, εκτός όλων των άλλων, αποπροσανατολίζουν τους συμπολίτες μας από τα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας (δυσλειτουργίες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ελλιπής καθαριότητα, αυξήσεις σε τέλη κ.λπ.) στα οποία οφείλει να «απαντήσει» επαρκώς και με πράξεις, η «διοίκηση Βασιλόπουλου». Επίσης διευκολύνουν αυτούς που αποφεύγουν τις ξεκάθαρες θέσεις – σε αντίθεση με την παράταξή μας που τις έχει αποτυπώσει (όσον αφορά το Άλσος μας, το νέο ρυθμιστικό και το γήπεδο της ΑΕΚ) ξεκάθαρα και εγγράφως.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρης Βασιλόπουλος και η παράταξή του, «Δύναμη Πολιτών», αποκρύπτουν μέρος της αλήθειας ή προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις και τις ενέργειές μας.
    Στο απαράδεκτο δελτίο Τύπου τους, αποκρύπτουν ότι οι ίδιοι είχαν ως θέμα ημερήσιας διάταξης, στην  χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, ψήφισμα-καταγγελία (12ο άρθρο το οποίο αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Αυτός – προφανώς – ήταν ο λόγος που οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν.

    Διαστρεβλώνουν τις ενέργειες της παράταξής μας, όταν χαρακτηρίζουν «ηθικό αυτουργό» τον επικεφαλής μας, Γιώργο Αράπογλου, επειδή υπέβαλλε (όπως και σε προηγούμενη συνεδρίαση) αίτημα:

    • …να συζητηθεί το γενικότερο θέμα του γηπέδου (Άλσος, Ρυθμιστικό) και η θέση της διοίκησης, σε μελλοντική ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (αίτημα που απορρίφθηκε) ή

    • …να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, σε συνδυασμό με το 12ο τέθηκε σε ψηφοφορία).

    «Ηθικοί αυτουργοί» είναι αυτοί που μέχρι σήμερα καταφεύγουν σε διγλωσσία, παλινωδίες και υπεκφυγές.

    Θυμίζουμε ενδεικτικά:

    • Από το «…αν χρειάζονται 5 στρέμματα ακόμα από το δάσος, αυτό να το συζητήσουμε!» του Άρη  Βασιλόπουλου (σε ραδιοφωνική του συνέντευξη), φτάσαμε στο χθεσινό «…να μην πειραχθεί η δασική  έκταση… δεν θεωρώ τιμή μου να εφαρμοστεί ένας νόμος που ψηφίστηκε νύχτα για να χτιστεί ένα γήπεδο»  του ιδίου.

    • Ως απάντηση στο «…δεν γνωρίζαμε, ενημερώθηκα από τον Τύπο…» του Άρη Βασιλόπουλου για την  προσφυγή πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του γηπέδου, ήρθε στελέχους του, που αποκάλυπτε ότι είχε ενημερώσει για την προσφυγή, όλη την παράταξη της «Δύναμης Πολιτών».

    (εναντίον του άρθρου 42 του Ρυθμιστικού Νόμου,  θέμα της συνεδρίασης αίτημα που

    • Η ίδια συμπεριφορά και σε άλλα σοβαρά θέματα: από το «καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και τα τέλη  νεκροταφείου» του προεκλογικού προγράμματός τους, «απογειωθήκαμε» σε αυξήσεις τελών 40%, 100%  έως και 250% μετεκλογικά! Μήπως ο Άρης Βασιλόπουλος και οι συν αυτώ μπερδεύουν τις πραγματικές αιτίες με την αφορμή; Όμως, ο  επικεφαλής μας, Γιώργος Αράπογλου (και το αίτημα που έθεσε) δεν αποτέλεσε ούτε καν την αφορμή…

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν, στην ομαλά διεξαγόμενη – μέχρι εκείνη τη στιγμή – συνεδρίαση, όταν δημοτικός  σύμβουλος της «Δύναμης Πολιτών» αντέδρασε έντονα σε φράσεις που ακούστηκαν από το ακροατήριο, κατά τη  διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος του Άρη Βασιλόπουλου έκρινε ίσως ότι εκείνη τη στιγμή, η ενδεδειγμένη αντίδραση ήταν το να σηκωθεί όρθιος και να αρχίσει να ωρύεται προς τους συγκεντρωμένους.

    Είναι προφανής σε εμάς, ο σκοπός της απαράδεκτης καταγγελίας και στοχοποίησης του επικεφαλής μας, που είναι ο εκφοβισμός και η αποτροπή άσκησης αντιπολιτευτικού ελέγχου προς τη «διοίκηση Βασιλόπουλου».

    Δεν θα τον πετύχουν!
    Από το γραφείο Τύπου

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα