Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ “Αν δε στήναμε γέφυρα με τα θρανία το νερό θα έμπαινε στο...

“Αν δε στήναμε γέφυρα με τα θρανία το νερό θα έμπαινε στο κοντέινερ”

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες των μαθητών στη Νέα Φιλαδέλφεια, που βγήκαν από την τάξη τους πάνω σε θρανία, καθώς το νερό στο σχολείο τους, το 1ο Λύκειο, είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους σύμφωνα με εκπαιδευτικό…

Πλυμμηρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ» είπε ο εκπαιδευτικός στο GRTIMES.

Κατά τον ίδιο, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και σκουπίδια, ενώ το επικλινές έδαφος “βοήθησε” στη συσσώρευση του νερού.

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε τους 40 πόντους», είπε ο ίδιος.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».

Όμως εκτός από το συγκεκριμένο σχολείο, αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα γενικότερα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version