Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαπαραταξιακή επιτροπή προτείνει ο Π. Γρετζελιάς – Ώρα ευθύνης σε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαπαραταξιακή επιτροπή προτείνει ο Π. Γρετζελιάς – Ώρα ευθύνης σε λίγο των δημοτικών συμβούλων

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ξανά Μαζί” κ. Π. Γρετζελιάς -και με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων του Ά. Βασιλόπουλο, Χ. Τομπούλογλου και ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων- καταθέτει επιστολή στο δημοτικό με την οποία ζητά τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για το έργο του ηλεκτροφωτισμού.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

Κύριε  Πρόεδρε ,

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί  και Τοπικοί  Σύμβουλοι , 

Αγαπητοί Συνδημότες ,

ΘΕΜΑ . Αλλαγή ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο μας και Συγκρότηση Διαπαραταξιακής Δημοτικής Επιτροπής για τον χειρισμό του εν λόγω θέματος και υποβολή πορίσματος στη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο  ,μέσα σε δύο μήνες .

    Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού  των  πόλεων και όχι μόνον τα τελευταία χρόνια δίνουν την δυνατότητα να μειωθεί σημαντικά  το ενεργειακό αποτύπωμα , καθώς επίσης να εξοικονομηθούν και πόροι των πολιτών από τον ηλεκτροφωτισμό ,  προκειμένου μέσα από την μαζική αλλαγή των εν λόγω υποδομών να ελαφρυνθεί εξ’ ίσου σημαντικά  και το λαικό εισόδημα των συνδημοτών μας , από τα Δημοτικά Τέλη .

    Οφείλουμε επίσης ευθύς εξ’ αρχής  να δηλώσουμε ξεκάθαρα , τόσο στην Δημοτική Αρχή , όσο και στους συμπολίτες μας   ότι , ως  Δημοτικές Παρατάξεις  και Δημοτικού Σύμβουλοι αλλά και ως Δημοτικό στο σύνολό του είμαστε υπέρ της αλλαγής  του ηλεκτροφωτισμού  και στις δύο πόλεις μας , μέσα όμως απο διαδικασίες  που θα εξασφαλίζουν την μέγιστη δυνατή συναίνεση , την διαφάνεια μέσα από οικονομικούς  και ποιοτικούς  όρους  των προιόντων-εξοπλισμού  ηλεκτροφωτισμού που θα απαιτηθούν να προμηθευτούμε  , το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των δημοτών οι οποίοι τελικά θα είναι εκείνοι που θα καλούνται κάθε μήνα να αποπληρώνουν τα δημοτικά τέλη ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα που θα διαθέτουν. 

    Δυστυχώς  όμως η  Δημοτική  Αρχή  με τον μυστικοπαθή τρόπο και τις μεθοδεύσεις  με τις οποίες έχει μέχρι σήμερα κινηθεί και έχει ενεργήσει , αλλά κυρίως με τις επιλογές που έχει κάνει  πάνω στο ζήτημα  του ηλεκτροφωτισμού , έχει εγείρει  σοβαρές και εύλογες αντιδράσεις  που έφεραν  αντιμέτωπη  , τόσο την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφους 19  κατά  και 12 υπέρ [ βλέπετε υπ’ αρ. 21 /13-4-2021  απόφαση Δ.Σ. ] , όσο και τους εγαζόμενους ,τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς  που ξεπερνούν  και τα όρια του Δήμου μας .

    Πρώτον  είναι αδιανόητη η επιλογή και πράξη της Δημοτικής Αρχής  να βάζει στο συρτάρι δύο προυπάρχουσες μελέτες που κοστολογούν την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού σε 1.100.000 Ε και σε 1.600.000 Ε , επιλέγοντας να υλοποιήσει την αλλαγή του ηλεκτροφωτσιμού  με με 3.700.000 Ε.

     Δεύτερον με την εν λόγω πράξη της η Δημοτική Αρχή  στην ουσία καταργεί τον  Δημόσιο χαρακτήρα  της  Δημοτικής υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού οδηγώντας στην oυσία και μέσα στα επόμενα εννέα [ 9] έτη  στην απόλυση τους υπάρχοντες υπηρετούντες ηλεκτρολόγους , αφού με την ιδωτικοποίηση της υπηρεσίας αυτής σε τρίτον [ ανάδοχο του έργου ] , θα γίνει στην πράξη  πλήρης ιδωτικοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας με την εκχώρηση αυτής  σε ιδιώτη και για εννέα [ 9 ] συναπτά έτη [ δηλαδή και  της τοποθέτησης και της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού και των δύο πόλεων μας από τρίτον έξω από την δημοτική υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού ], καθιστώντας αυτούς [ ηλεκτρολόγους ] άνευ αντικειμένου εργασίας. 

     Τρίτον θεωρούμε παντελώς απαράδεκτο το γεγονός της άσκησης και ψυχολογικής βίας  σε εργαζόμενους , αλλά και άσκησης ασφαλιστικών μέτρων κατά αυτών  και του σωματείου αυτών , προκειμένου να καμφθεί η άρνηση τους  να συμμετάσχουν σε σχετικές συνεδριάσεις με αντικείμενο τα προιόντα ηλεκτροφωτισμού , αντιδράσεις που θα πρέπει να προβληματίσουν αρκούντως σημαντικά την Δημοτική Αρχή με την άρνηση αυτών .

    Τέταρτον η έκδοση της υπ’ αρ. 497 / 2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποτελεί επίσης  δικαστικό κόλαφο σε όλες τις μέχρι σήμερα  ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που θα πρέπει να την προβληματίσουν σοβαρά για να αναθεωρήσει την όλη του εν λόγω διαγωνισμού , αφού μπορεί να αλλάξει και τον ηλεκτροφωτισμό και να έχει και την ομόφωνη – σύμφωνη απόφαση και  όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Κυρίες και Κύριοι ,

   Ώς  Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε και  το δημόσιο συμφέρον  του Δήμου μας  και με την μέγιστη δυνατή συναίνεση να αλλάξουμε τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου μας κατ’ άλλον τρόπο επ’ ωφελεία των οικονομικών του Δήμου και των Πολιτών , αφήνοντας στο περιθώριο όλα εκείνα τα φαινόμενα που δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο και  γεννούν εύλογα ερωτηματικά  και εξυπηρετούν αλλότριες σκοπιμότητες .

   Η άρνηση ή η αποχή ακόμη  και Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας σε διάφορες ψηφοφορίες που έγιναν για το εν λόγω θέμα δεν είναι καλός σύμβουλος για την Δημοτική Αρχή προκειμένου  να συνεχιστεί η περαιτέρω διαδικασία για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού , ήρθε η ώρα της συναίνεσης όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και των Ανεξαρτήτων Δημοτικών Συμβούλων για να αλλάξουμε τον ηλεκτροφωτσισμό οικονομικά συμφερότερα  και με ποιοτικά  και σύγχρονα μέσα .

   Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταματήσει  μία αμφίβολης νομιμότητας διαγωνιστική διαδικασία  για τον ηλεκτροφωτισμό , να σταματήσει τις πιέσεις της πρός τους εργαζόμενους και να πάρει πίσω κάθε νομική ή πειθαρχική ενέργεια σε βάρος των εργαζομένων . 

Κυρίες και Κύριοι ,

   Κάτω από τις παραπάνω σκέψεις πιστεύουμε ότι ορίμασαν οι συνθήκες για ομοφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης  αντιμετώπισης της αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού και στις δύο πόλεις μας . Κανείς δεν είναι εναντίον της αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες .

   Καιρός να αποκαταστήσουμε και επιδείξουμε εμπιστοσύνη στην Διεύθυνση και υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας , να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους και αναζητήσουμε άλλους τρόπους και  καλύτερους οικονομικούς όρους , επιτυχγάνοντας παράλληλα και την καλύτερη ποιοτικά εξεύρεση εκείνων των φωτιστικών της σύγχρονης τεχνολογίας που είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο μας .

   Επιμένουμε ότι η αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού είναι μέγιστης σημασίας για τον Δήμο μας και αφού υπάρχει και η μέγιστη συναίνεση όλων των πλευρών και παρατάξεων για να κάνουμε την  αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο μας  ,  προτείνουμε την Δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο δέκα τρία [13] του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου , σύμφωνα με το οποίο ‘’ Στο Δήμο με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτούνται ενδεικτικά διάφορες επιτροπές , εκτός των θεσμικών Δημοτικών Επιτροπών που ρητά προβλέπονται στο ν. 3852 / 2010 και  συμμετέχουν υποχρεωτικά Σύμβουλοι  απ’ όλες της Δημοτικές Παρατάξεις της Πλειοψηφίας και της Μειοψηφίας καθώς επίσης και υπάλληλοι του Δήμου . 

     Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που προτείνουμε θα πρέπει να  αποτελείται από 13  άτομα και ειδικότερα από τους εξής .

1] .-  Βούρος Γιάννης  – Δήμαρχος ως Πρόεδρος αυτής

2].-  Κουτσάκης Μιχάλης –Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και      

        Ηλεκτροφωτισμού  

3].-  Βασιλόπουλος Αριστείδης   – Επικεφαλής Δημ. Παράταξης  

4] .- Γρετζελιάς Παντελής    – Επικεφαλής Δημ. Παράταξης  

5].- Τομπούλογλου Χαράλαμπος  – Επικεφαλής Δημ. Παράταξης  

6].-  Σερετάκης Νίκος   – Επικεφαλής Δημ. Παράταξης  

7].-  Κωνσταντινίδης  Αναστάσιος  – Επικεφαλής Δημ. Παράταξης  

8].-  Ουσταμπασίδης Γιάννης – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

9].- Αναγνώστου Γιώργος – Δημ. Σύμβουλος  

10].-  Ντιούδης  Σπύρος  -Διευθυντής Δ/νσης Καθαριότητας

11].-  Κίτσος Χρήστος  -Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων 

11].-    Χατζηκωσταντής  Χρήστος – Προιστάμενος Ηλεκτροφωτισμού

13].- Ορτατζογλου Γιώργος  – Ηλεκτρολόγος –Υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης .

     Αντικείμενο εργασιών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής θα είναι σε απόλυτη με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας , να αξιολογήσει με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέρονατα του Δήμου και των Δημοτών τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού και των δύο πόλεων μας , τις προτάσεις αναβάθμισης , τις διαθέσιμες τεχνικά λύσεις , το κόστος προμήθειας των αναγκαίων και ποιοτικά κατάλληλων υλικών και προιόντων ,  για την προμήθεια , την τοποθέτηση και την συντήρηση αυτών , δεσμευόμενη να φέρει σε πέρας τις εργασίες της μέσα σε δύο [2] μήνες αναφορικά για την βέλτιστη οικονομικά και ποιοτικά λύση για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού .

   Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα συνεδριάζει στο κάτω Δημαρχείο , ημέρες και ώρες με γραπτή – ηλεκτρονική πρόσκληση των μελών της με ευθύνη του Γραμματέα της Επιτροπής και  θα γνωστοποιεί τις συνεδριάσεις της στο διαδίκτυο για να λαμβάνει γνώση το κοινό . Θα τηρούνται πρακτικά μαγνητοφωνημένα τα οποία θα δίνονται και  στην δημοσιότητα . 

    Η διάρκεια του έργου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ορίζεται στους δύο [2] μήνες με το πέρας των οποίων υποχρεούται να πατραδώσει στη Δημοτική Αρχή  και στο Δημοτικό Συμβούλιο το πόρισμα και την πρόταση της  για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού.

   Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μέλος της προτεινόμενης ως άνω επιτροπής δύναται σε πρώτη συνεδρίασης της επιτροπής ορίσει και να γνωστοποιήσει  στο Προεδρείο της Επιτροπής τον Δημοτικό σύμβουλο που θα τον αναπληρώνει σε περίπτωση κωλύματος αυτού .

Η Παρούσα  εισήγηση  αποτελεί πρόταση- εισήγηση  τριών Δημοτικών Παρατάξεων των κ.κ. Άρη Βασιλόπουλου και Χάρη Τομπούλογλου και Ανεξαρτήτων Δημοτικών Συμβούλων και παρακαλώ , τόσο την Δημοτική Αρχή , όσο και  τους κ.κ. συναδέλφους να τοποθετηθούν και να την κάνουν αποδεκτή με την ψήφο τους . Θα είναι μεγάλη επιτυχία για το Δημοτικό Συμβούλιο μας και τον Δήμο μας η συναίνεση , σε ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά τον Δήμο μας και η ομοφωνία που μπορεί να πετύχουμε στην σημερινή συνεδρίασή  του Δημοτικού Συμβουλίου μας .

Ν. Φιλαδέλφεια τις 9 – 8 – 2021

Παντελής Γρετζελιάς

Πρώην Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version