Στην επέκταση του συνοριακού τείχους Ελλάδας-Τουρκίας κατά μήκος του ποταμού του Έβρου κατά το πλήρες μήκος των 140 χιλιομέτρων προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνοντας ότι θα θέσει την ολοκλήρωση του κρίσιμου έργου που ξεκίνησε το 2020 για την αποτροπή των παραβατικών μεταφορών των αλλοδαπών προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε σύντομο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα κατά το μέρος του ημιτελούς έργου παραδόθηκε στο δημόσιο το 2021 συμπίπτοντας με την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους αντάρτες των Ταλιμπάν και την εγκατάσταση του σκληροπυρινικού μωαμεθανικού καθεστώτος που δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για την μετανάστευση. Η μετανάστευση αυτή συμβαίνει κατά κόρον παράνομα και με ανορθόδοξα μέσα μεταφοράς και ανθρώπινες πορείες των προσφύγων εγείροντας την καταπολέμηση του άστατου φαινομένου από τις αρχές και το κράτος.

Το τείχος δεν ήταν εκεί για την προσφυγική του 2015 κατά την οποία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή και την έφτασαν παράνομα κατά κανόνα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και διοχετεύτηκαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους οποίους 60.000 παραμένουν ή παρέμειναν και εγκαταστάθηκαν ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα.

Στην του τείχους κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία συμμετείχε η Frontex εγκαθιστώντας εποπτικά και ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει παραβρεθεί στο τείχος για την εποπτεία προόδου έργων κατά το 2021.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι «Στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα. Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.