2.4 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 27/01/2022

Ντέιβιντ Χόκνεϋ: η μακροζωία δεν πρέπει να αποτέλεσε στόχο της ζωής

Ο φημισμένος Βρετανός που γίνεται 84 ετών τον Ιανουάριο Ντέιβιντ Χόκνεϋ ζώντας στην Γαλλική ακτή της Νορμανδίας ασκεί  με άρθρο του που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2021 στην αντικαπνιστική στάση του Βρετανικού κοινού λέγοντας ότι ασκείται κοινωνικός έλεγχος στην συνήθειά του με αυτήν πολλών άλλων καλλιτεχνών και της οικογενείας του να καπνίζουν ακατάπαυστα καθώς δημιουργούν την τέχνη για την οποία φημίζονται.

Ο Ντέιβιντ Χόνεϋ που έσπασε ρεκόρ κόστους για έργο του σε δημοπρασία το οποίο πουλήθηκε για 90,3 εκατομμύρια δολάρια από ζώντα ζωγράφο του παρόντος έγραψε ότι καπνίζει από τότε που ήταν 16 χρονών έχοντας συμπληρώσει 67 χρόνια καπνίζοντας κάθε μέρα σε αντίθεση με τον πατέρα του ο οποίος ήταν εθισμένος στην σοκολάτα την οποία έτρωγε μέσα από μπισκότα στο πάρκο. Αλλά το ίδιο και για τους μεγάλους ζωγράφους και συναδέλφους του τον Πάμπλο Πικάσο ο οποίος έζησε μέχρι να γίνει 91 ετών, τον Ματισέ που πέθανε στα 84, τον Μονέ που έγινε 86 χρονών και τον Ρενουάρ που δεν ακουμπάει το του για να το βγάλει από το στόμα καθώς φιλοτεχνεί τους πίνακές του όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διάσημος καλλιτέχνης.

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϋ αναφέρει πως διαμένει στην Γαλλική ακτή της Νορμανδίας προμηθεύοντας Νταβίντοφ από την Γερμανία, προφανώς προκειμένου να αποφύγει την ατυποποίητη συσκευασία τους την οποία επέβαλε η Γαλλίδα υπουργός υγείας της κυβέρνησης του Εμμανουέλ Μακρόν το 2016 αντιφάσκοντας με την καλλιτεχνική ιδιότητα του ζωγράφου. Επίσης παρατηρεί ότι με βάση το στοιχείο των οκτώ εκατομμυρίων θανάτων από το κάπνισμα ετήσια σχετικά με το 1,1 δισεκατομμύριο των καπνιστών παγκοσμίως λιγότερο από το 1% όλων των καπνιστών πεθαίνουν λόγω αυτού κάθε χρονιά αναζητώντας το επιχείρημα υπάρχοντας για το υπόλοιπο 99%.

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϋ ασκεί στην στάση του κοινού της χώρας της καταγωγής του απέναντι στο κάπνισμα και τους εθισμένους χρήστες του αναφέροντας πως ασκείται κοινωνική κριτική αλλά και αυταρχία των πολλών τους οποίους καταλογίζει για την επικριτική τους στάση ταυτόχρονα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μέσα στο άρθρο του ο διάσημος δημιουργός και καλλιτέχνης αναφέρει ότι η μακροζωία δεν πρέπει να αποτελεί στόχο της ζωής μας διότι έτσι την αρνούμεθα και ότι η προκατάληψη με την υγεία είναι ανθυγιεινή. Διαβάστε το άρθρο.

Κώστας Κητήςhttps://ckitis.wordpress.com/
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπουδάζω ασύρματη μηχανολογία υπολογιστών με το πρώτο πτυχίο μου σε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σχετικά άρθρα