Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Λαμπρή η τελετή κοπής της πίττας του Β.Ε.Θ.

Λαμπρή η τελετή κοπής της πίττας του Β.Ε.Θ.

Προ ημερών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε και επίσημα το νέο έτος με μια λαμπρή τελετή που παρέθεσε σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη κοπή της πίττας.

Πλήθος κόσμου, από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και όχι μόνο, από τον πολιτικό στίβο, τον επιχειρηματικό και βιοτεχνικό κόσμο, δημοσιογράφοι κα. ήταν παρόντες στην λαμπερή βραδιά. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Α. Χαριτσής, ο οποίος προηγούμενα της δεξίωσης είχε προβεί σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΒΕΘ και α’ αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κο. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, η καθυστέρησης της οποίας δημιουργεί πλείστα προβλήματα στην επιχειρηματικότητα, η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να σημειώνει κάμψη. Στην ομιλία του ο κος Χαρίτσης, μεταξύ άλλων προανήγγειλε και το γεγονός ότι εντός του μήνα αναμένεται να βγει η για το ‘Δημιουργώ – Ερευνώ – Καινοτομώ’, που στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του, εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, για τα νούμερα που έχουν σημειώσει οι εγγραφές αλλά και οι διαγραφές στα μητρώα του ΒΕΘ κατά το έτος 2016, καθώς επίσης διατύπωσε τις προβλέψεις του για το 2017, έχοντας υπόψη του ότι με το ξημέρωμα της νέας χρονιάς, 93 εταιρείες έβαλαν λουκέτο. Αιτία του κακού για αυτή την δυσοίωνη κατάσταση αναφέρονται οι υψηλοί φόροι, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και η έλλειψη ρευστότητας. Ο πρόεδρος του ΒΕΘ αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα online σύστασης νέας εταιρείας μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης του ΓΕΜΗ.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ που κατέθεσε στον κο Χαρίτση υπόμνημα, προτείνει μεταξύ άλλων, την ύπαρξη οικονομικής σταθερότητας στη χώρα, μείωση φορολογικών συντελεστών ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων, στήριξη και ανάπτυξη των εξαγωγών, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, προσέλκυση επενδύσεων.

Στη δεξίωση παρίστατο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε για το τρίπτυχο παραγωγή, επενδύσεις, εξαγωγές που πρέπει να υπάρχει στη χώρα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για ανάγκη στενής συνεργασίας της περιφέρειας με τα επιμελητήρια ενώ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος υπογράμμισε τα μειονεκτήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version