Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς – Ενίσχυση του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο...

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς – Ενίσχυση του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μετά τα νέα 2.702 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1.269 στην Αττική, τα νέα μέτρα ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα ακόλουθα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη και από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου, με εξαίρεση την Λάρισα που, λόγω του σημερινού σεισμού, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου:

 • Για τη χρήση των κωδικών 2, 3 και 6 ο πολίτης θα πρέπει να μετακινείται εντός δήμου ή έως 2 χλμ από την οικεία του.
 • Επίσης για τη χρήση κωδικού 6 ο πολίτης θα πρέπει να κινείται πεζός ή με ποδήλατο, όχι με αυτοκίνητο ή μηχανάκι.
 • Για τον κωδικό 4, που αφορά την παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες, ώστε να επαληθεύσουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης.
 • Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Στις μητροπολιτικές πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει καθημερινές από τις 9μ.μ. , ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 7μ.μ. σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα που η απαγόρευση ξεκινούσε τις 6μ.μ.
 • Για τις περιοχές που θα τεθούν σε «βαθύ κόκκινο»: οι θρησκευτικές λειτουργίες θα τελούνται χωρίς πιστούς, ενώ αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και μνημοσύνων.
 • Στο βαθύ κόκκινο υπάρχει η αναστολή δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας ανακοίνωσε στην ίδια ενημέρωση ο Υπουργός κ. Β. Κικίλιας.

Ανακοίνωσε πως:

 • στο σύστημα υγείας προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας. Άρα, από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική τώρα υπάρχουν 348.
 • το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε Non Covid νοσοκομείο. Θα ενσωματώσει παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο – Μπενάκειο και Ιπποκράτειο. Για το σκοπό αυτό, θα συνεπικουρήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ιδιώτες ιατροί και ήδη υπάρχει λίστα με 16 παθολόγους/πνευμονολόγους από ιδιωτικές κλινικές.
 • Το ιδιωτικό θεραπευτήριο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο Non Covid περιστατικών. Η λειτουργία του ως ιδιωτικού θεραπευτηρίου αναστέλλεται, με εξαίρεση τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Ογκολογική Κλινική και τα τακτικά στα Εξωτερικά Ιατρεία. Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ, αντικαθιστώντας το νοσοκομείο Σισμανόγλειο.
 • Το νοσοκομείο Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών με δυναμικότητα 301 κλινών. Τα χειρουργεία και οι αίθουσες ανάνηψης του Σισμανογλείου μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.
 • Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί ο ευαίσθητος τομέας της καρδιοχειρουργικής.
 • Το Θριάσιο και Ασκληπιείο τις ημέρες εφημερίας τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Τέλος, ο ίδιος αποκάλυψε πως Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version