Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ “Ο Βούρος αλλάζει τα φώτα στις τσέπες των δημοτών”

“Ο Βούρος αλλάζει τα φώτα στις τσέπες των δημοτών”

dinami-politon-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη “Δύναμη Πολιτών” :

Ο Βούρος αλλάζει τα φώτα στις τσέπες των δημοτών, δαπανώντας 3.724.000 για έργο που θα μπορούσε να γίνει με λιγότερα από τα μισά χρήματα

Η δημοτική αρχή Βούρου όταν ανέλαβε το 2019 βρήκε ολοκληρωμένη μελέτη για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με λαμπτήρες LED, κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ (τιμή εκκίνησης διαγωνισμού). Αντίστοιχα, η μελέτη που πραγματοποίησε το τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου πριν λίγους μήνες κοστολογεί με τιμές αγοράς (και όχι διαγωνισμού) την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του Δήμου σε 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Και όμως, με ψέματα και λαθροχειρίες, η δημοτική αρχή Βούρου επέλεξε να πετάξει τις μελέτες αυτές στον κάλαθο των αχρήστων, εκτοξεύοντας το κόστος στα 3,75 εκατομμύρια!!!

Πρόκειται για ένα ωμό εις βάρος των δημοτών, αφού:

  • Δαπανούν τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα από αυτά που ξόδεψαν γειτονικοί Δήμοι (Ν.Ιωνία, Μεταμόρφωση)
  • Υπερκοστολογούν τουλάχιστον 100% επιπλέον τους λαμπτήρες
  • Υπερκοστολογούν τις συντηρήσεις
  • Τοποθετούν αμφίβολης ποιότητας λάμπες (με μικρότερο κύκλο ζωής)
  • Δεσμεύουν τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών για 3 ακόμη δημοτικές αρχές
  • Παραβιάζουν την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/4/2021, με την οποία καταψηφίστηκε η ανάθεση σε ιδιώτη της προμήθειας και εγκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και υπερψηφίστηκε η αντικατάσταση των λαμπτήρων από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με κόστος προμήθειας 1,1 εκ ευρώ. 
  • Προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση μιας βασικής υπηρεσίας του Δήμου, του ηλεκτροφωτισμού, για 9 τουλάχιστον χρόνια.

Το αυτό θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες για τους δημότες και την ποιότητα των υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει ο Δήμος, αφού με μία πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των Δήμων, ενάντια στις αποφάσεις κάθε συλλογικού οργάνου, η δημοτική αρχή αποφασίζει να δεσμεύσει για 9 χρόνια (!) τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να πληρωθεί ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο.

Αντί η δημοτική αρχή Βούρου να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη να προχωρήσει αυτό το κραυγαλέο και να απολογηθεί στους πολίτες, επιλέγει να αντιπαρατεθεί με όρους χυδαιότητας, συκοφαντίας και δημοσιογραφίας τύπου «Μακελειό». 

Είναι πρόδηλη η αγωνία του κ. Βούρου να προχωρήσει αυτό το «έργο» με κάθε κόστος, όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους.

Καλούμε εδώ και τώρα τη δημοτική αρχή να σταματήσει το σκάνδαλο εκχώρησης του ηλεκτροφωτισμού για 3,75 εκ και να αποσύρει το θέμα από την οικονομική επιτροπή.

Καλούμε στην κινητοποίηση την Τετάρτη 23/6, στις 9 το πρωί, έξω από το δημαρχείο.

Προειδοποιούμε τέλος όσους στηρίξουν αυτήν την κατάπτυστη απόφαση εις βάρος του δημοτικού ταμείου ότι η αυριανή μέρα θα είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version