Βανδαλισμοί από τουρίστες των Τούρκων στην Αγία Σοφία

Στρογγυλό κομμάτι της Αυτοκρατορικής πόρτας έχει ξηλωθεί από τουρίστα στην στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το παρακάτω ρεπορτάζ από το κανάλι A-TV και με μαρτυρία από αυτόπτη:

«Η ήταν για άλλη μια φορά στόχος των αδαών. Θα θυμάστε ότι προηγουμένως κατέστρεψαν τους τοίχους και τα μάρμαρα της αυτοκρατορικής πύλης. «Πονάει η μου που η είναι σε αυτή την κατάσταση, κάτι σοβαρό συνέβη στην Αγία Σοφία, φαίνεται ότι δεν θα έχει τέλος. Πρώτα η Πύλη του Αυτοκράτορα, μετά τα τείχη και τα Μάρμαρα. Τώρα, αν το Άρμα χώριζε το ένα από το άλλο, είναι πιθανό να το είχε πάρει κάποιος σπίτι του επειδή είδε ότι έκανε εμετό. Έγινε ένα διάλειμμα ή κάτι σαν ροκάνισμα στην αυτοκρατορική πύλη, η διεύθυνση του νερού ήταν σπασμένη, τα καλύμματα των παπουτσιών τη γέμισαν, τα μάρμαρα έσπασαν, έγινε ένα συμβάν από ξύσιμο τοίχου ή μπορούμε να μετρήσουμε πολλά άλλα πράγματα. Υπάρχουν πολλά οικόσημα. Ένα από αυτά τα Εθνόσημα αγνοείται εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Υπάρχει μια πόρτα που είναι ένα πλεονέκτημα για τον Γιουσούφ, υπάρχουν ήδη 9 πόρτες, όλες είναι σημαντικές μεταξύ τους. Μία από αυτές τις 9 πόρτες είναι μια πόρτα ακριβώς δίπλα στην Αυτοκρατορική Πύλη. Αν και αυτή η κάμερα ασφαλείας είναι σημαντική, η μοίρα για το εθνόσημο δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά οι ιστορικοί αντιδρούν στην κατάσταση, έτσι ο κόσμος που βρίσκεται στην Αγία Σοφία, θέλει να αγοράσει κομμάτια από την Αγία Σοφία επειδή κάθε μέρος της Αγίας Σοφίας είναι διαφορετικό μεταξύ τους».» [Δείτε το ρεπορτάζ.]

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.