Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Επιστολή στην νοσοκομειακή υγεία σε Αγγλία στέλνει η Philip Morris

Επιστολή στην νοσοκομειακή υγεία σε Αγγλία στέλνει η Philip Morris

Την συνεργασία των ιατρών και των νοσοκόμων για την κατάπαυση του καπνίσματος στους ασθενείς τους έχοντας σαν αντάλλαγμα την σχετική βοήθεια και για τους ίδιους τους πρότεινε η πολυεθνική Philip Morris στην επιστολή της που απηύθυνε στους επικεφαλής από την κάθε περιφέρεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και προς τον υπουργό της υγείας Ματ Χάνκοκ ο διευθυντής των εταιρικών της θεμάτων στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία Μαρκ Μαγκρέγκορ επικαλούμενος με την ευκαιρία την επέτειο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την καθιέρωσή του και των εορτασμών που την συνόδευσαν.

Στην επιστολή του ο Μαρκ Μαγκρέγκορ αναφέρει ότι «Για να στηρίξουμε την εβδομηκοστή επέτειο του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουμε την συνεργασία στους 73.000 εργαζόμενους που καπνίζουν να διακόψουν το κάπνισμα. Αυτή θα αποτελούσε μια εκστρατεία σε συνεργασία: παρέχετε τις συμβουλές για την πλήρη κατάπαυση της νικοτίνης και για όσους από τους καπνιστές δεν σταματούν θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε να μεταβούν στις ακάπνιστες εναλλακτικές λύσεις».

Ο υπουργός δημόσιας υγείας Στίβεν Μπράιν δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ότι οι ενέργειες της Philip Morris είναι «παντελώς ανάρμοστες από εξολοκλήρου ενάντια στο πρωτόκολλο του Π.Ο.Υ.» ενώ η επικεφαλής Ντέμπορα Άρνοτ της αντικαπνιστικής οργάνωσης «Δράση στο τσιγάρο και την υγεία» (A.S.H.) δήλωσε στην εφημερίδα The Independent που δημοσίευσε φωτογραφίες με τις αίθουσες των καπνιστών εγκατεστημένες σε νοσοκομεία ότι «Είμαι ενθουσιασμένη που ο υπουργός δημόσιας υγείας διαβεβαίωσε ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να συνεργαζόταν με την το εθνικό σύστημα υγείας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η PMI επικοινώνησε επίσης με την τοπική προτείνοντάς τους και παρόμοιες προσφορές. Ελπίζω ο υπουργός να καταγράψει σήμερα στην βουλή την έντονη του υποστήριξη στην κατευθυντήριο του Π.Ο.Υ. όπου δηλώνει ότι «η θα πρέπει να μην λαμβάνει μέρος σε καμιά πρωτοβουλία που να βρίσκεται στην διασύνδεση με τον καθορισμό και με την εφαρμογή των πολιτικών για την δημόσια υγεία δεδομένου ότι τα συμφέροντά της βρίσκονται σε άμεση αντιπαράθεση στους στόχους της».» αναφερόμενη στο χωρίο του Π.Ο.Υ. όπου απαγγέλλεται ότι «οι καπνικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος στις πρωτοβουλίες αναφορικά με την δημόσια υγεία λόγω των εκατομμυρίων που στοίχισαν στην ζωή τους τα προϊόντα τους» και χαρακτηρίζοντας σαν «κοινοβουλευτικό άλμα» την επιστολή που απέστειλε η εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Philip Morris ωστόσο υποστήριξε ότι οι ενέργειές της συνάδουν με το πρωτόκολλο του Π.Ο.Υ. δηλώνοντας ότι «Το εθνικό αποτελεί έναν θεσμό εξέχοντα και άξιο του σεβασμού ενώ με τα σημερινά δεδομένα θα περάσουν άλλα 100 χρόνια μέχρι να σταματήσει στην Αγγλία το κάπνισμα. Προσβλέπουμε στην συνεργασία μας με οποιονδήποτε οργανισμό συμπεριλαμβάνοντας και το εθνικό σύστημα υγείας ώστε να βοηθήσουμε το προσωπικό του στην διακοπή του καπνίσματος που πάντα υπήρξε η καλύτερη επιλογή για τους εργαζόμενους του. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίξουμε έναν αποφασιστικό ρόλο στην παροχή της συμβουλής για την εναλλαγή στις προτιμότερες λύσεις όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τον καπνό θέρμανσης».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version