Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την ομάδα του Κέντρου Ημέρας για τον Αυτισμό Connect Autism, πραγματοποίησε μια αθλητική εκπαιδευτική δράση για όλα τα παιδιά του camp, γεμάτη χαρά, κινητικότητα και παιχνίδι.
Η δράση αποσκοπούσε στην ενίσχυση του μηνύματος της συμπερίληψης και της
ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, μέσα από βιωματική επαφή και συμμετοχή.
Γιατί η αποδοχή και ο σεβασμός ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες.
Τη δράση πλαισίωσαν, εκ μέρους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η
Αναπληρώτρια Δημάρχου – Αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης,
Φιλοζωίας και Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα. Ευτυχία
Παπαλουκά, ο Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Προστασίας και
Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Εθελοντισμού κος Γιώργος Κελλίδης, ο Εντεταλμένος
Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας & Πολιτικής Προστασίας κος Γρηγόρης Κοττές και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σχέσεων Δήμου – ΠΑΕ ΑΕΚ & υπεύθυνος για τα τοπικά θέματα της Κεντρικής Νέας Φιλαδέλφειας κος Βασίλης Γεωργιάδης.
Θερμές ευχαριστίες στον κο. Γιώργο Ανεμογιάννη, Πρώην Αντιδήμαρχο και Διοικητικό Υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας για τον Αυτισμό της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ Connect Autism, την κα. Γεωργία Μανιατάκου, Κοινωνική Λειτουργό και Υπεύθυνη του Κεντρου Ημερας για τον Αυτισμό της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ Connect autism, την κα. Μαρίνα Ζαγαρέλου, ψυχολόγο και εθελόντρια της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και την κα. Ελενίκη Τζουμάκα, ψυχολόγο και εθελόντρια της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Καθημερινή παρουσία κατά τις ώρες λειτουργίας του Προγράμματος Ημερήσιας Αθλητικής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου έχουν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.