Κανείς ερευνητικός περιηγητής που εστάλη στην επιφάνεια της Αφροδίτης έως τώρα δεν έχει επιζήσει για πάνω από 127 λεπτά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας των 460 ° C, της υψηλής πίεσης και των νεφών του θειικού οξέως που αιωρούνται στην ατμόσφαιρά της.
Την λύση σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να δώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα της NASA που τοποθετεί στην επιφάνεια της Αφροδίτης, περιηγητή εμπνευσμένο από τον Αρχαίο μηχανισμό των Αντικυθήρων, του αρχαιότερου αναλογικού υπολογιστή στον κόσμο που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών, ο οποίος ανακαλύφθηκε περί το 1900 και χρησίμευε το 200 – 100 π.Χ. στην πρόβλεψη παρελθόντων και μελλόντων γεγονότων.
Η λειτουργικότητα στην Αρχαία εποχή του μηχανισμού των Αντικυθήρων ήρθε στο φως το 2006 από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι κατάφεραν να αναγνώσουν 3.500 γράμματα του επεξηγηματικού κειμένου που βρίσκεται στα έγκατα της συσκευής που αναλογεί στο τέταρτο του συνολικού κειμένου.
Ο υπό μελέτη και κατασκευή περιηγητής θα αντλεί ανεμική ενέργεια με την τουρμπίνα του και θα βασίζεται σε μηχανικό υπολογιστή χωρίς να διαθέτει ψηφιακές υποδομές. Η ειδική ανατομία του αυτή θα του δώσει εκτιμώμενο χρόνο μερικών ημερών ή και εβδομάδων στην επιφάνεια της Αφροδίτης.
Για την μετάδοση των αποτελεσμάτων του η οποία υπήρξε ξεχωριστό πρόβλημα στην διαδικασία έρευνας, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν αερόστατα με ηχητικούς δίσκους τα οποία θα περιόδευαν στην ατμόσφαιρα σε κοντινή απόσταση ή μέθοδος αντανάκλασης και πολλαπλασιασμού σημάτων έναντι της επιφάνειας της Αφροδίτης, μέσα στα πλαίσια σχεδιασμού αυτοματικών μηχανισμών για τον σκοπό. Το επιδοτούμενο από την NASA πρόγραμμα ονομάζεται AREE από τα αρχικά Automaton Rover for Extreme Environments (Αυτοματικός Περιηγητής για τα Ακραία Περιβάλλοντα).