Εμπνευσμένος περιηγητής από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων θα σταλεί στην Αφροδίτη

249

Κανείς ερευνητικός περιηγητής που εστάλη στην επιφάνεια της Αφροδίτης έως τώρα δεν έχει επιζήσει για πάνω από 127 λεπτά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας των 460 ° C, της υψηλής πίεσης και των νεφών του θειικού οξέως που αιωρούνται στην ατμόσφαιρά της.

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να δώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα της NASA που τοποθετεί στην επιφάνεια της Αφροδίτης, περιηγητή εμπνευσμένο από τον Αρχαίο μηχανισμό των Αντικυθήρων, του αρχαιότερου αναλογικού υπολογιστή στον κόσμο που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών, ο οποίος ανακαλύφθηκε περί το 1900 και χρησίμευε το 200 – 100 π.Χ. στην πρόβλεψη παρελθόντων και μελλόντων γεγονότων.

Η λειτουργικότητα στην Αρχαία εποχή του μηχανισμού των Αντικυθήρων ήρθε στο φως το 2006 από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι κατάφεραν να αναγνώσουν 3.500 γράμματα του επεξηγηματικού κειμένου που βρίσκεται στα έγκατα της συσκευής που αναλογεί στο τέταρτο του συνολικού κειμένου.

Ο υπό μελέτη και κατασκευή περιηγητής θα αντλεί ανεμική ενέργεια με την τουρμπίνα του και θα βασίζεται σε μηχανικό υπολογιστή χωρίς να διαθέτει ψηφιακές υποδομές. Η ειδική ανατομία του αυτή θα του δώσει εκτιμώμενο χρόνο μερικών ημερών ή και εβδομάδων στην επιφάνεια της Αφροδίτης.

Για την μετάδοση των αποτελεσμάτων του η οποία υπήρξε ξεχωριστό πρόβλημα στην διαδικασία έρευνας, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν αερόστατα με ηχητικούς δίσκους τα οποία θα περιόδευαν στην ατμόσφαιρα σε κοντινή απόσταση ή μέθοδος αντανάκλασης και πολλαπλασιασμού σημάτων έναντι της επιφάνειας της Αφροδίτης, μέσα στα πλαίσια σχεδιασμού αυτοματικών μηχανισμών για τον σκοπό. Το επιδοτούμενο από την NASA πρόγραμμα ονομάζεται AREE από τα αρχικά Automaton Rover for Extreme Environments (Αυτοματικός Περιηγητής για τα Ακραία Περιβάλλοντα).

Προηγούμενο άρθροΔιαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά πλην Ελλάδας το Nokia 6 με Android
Επόμενο άρθροΜια πραγματικότητα που αποκρύπτεται έντεχνα
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.