Επεκτείνεται στα 140 χλμ. για να καλύψει όλο τον Έβρο το συνοριακό τείχος Ελλάδας-Τουρκίας

47

Στην επέκταση του συνοριακού τείχους Ελλάδας-Τουρκίας κατά μήκος του ποταμού του Έβρου κατά το πλήρες μήκος των 140 χιλιομέτρων προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνοντας ότι θα θέσει την ολοκλήρωση του κρίσιμου έργου που ξεκίνησε το 2020 για την αποτροπή των παραβατικών μεταφορών των αλλοδαπών προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε σύντομο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα κατά το μέρος του ημιτελούς έργου παραδόθηκε στο δημόσιο το 2021 συμπίπτοντας με την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους αντάρτες των Ταλιμπάν και την εγκατάσταση του σκληροπυρινικού μωαμεθανικού καθεστώτος που δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για την μετανάστευση. Η μετανάστευση αυτή συμβαίνει κατά κόρον παράνομα και με ανορθόδοξα μέσα μεταφοράς και ανθρώπινες πορείες των προσφύγων εγείροντας την καταπολέμηση του άστατου φαινομένου από τις αρχές και το κράτος.

Το τείχος δεν ήταν εκεί για την προσφυγική κρίση του 2015 κατά την οποία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή και την Συρία έφτασαν παράνομα κατά κανόνα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και διοχετεύτηκαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους οποίους 60.000 παραμένουν ή παρέμειναν και εγκαταστάθηκαν ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα.

Στην κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία συμμετείχε η Frontex εγκαθιστώντας εποπτικά και ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει παραβρεθεί στο τείχος για την εποπτεία προόδου έργων κατά το 2021.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι «Στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα. Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΕπιβαρυνμένη η υγεία του 83χρονου τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Β´
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.