Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών

135

« – Κυρία Πρόεδρε, αξιότιμα ​​μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίες και κύριοι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποταγή για τον εκλεγμένο ηγέτη του λαού που δημιούργησε τη δημοκρατία στη συνέχεια να απευθυνθεί στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού που ίδρυσαν τη χώρα τους σύμφωνα με το ελληνικό πρότυπο και έχουν προωθήσει και προσέλαβαν τις δημοκρατικές έκτοτε αξίες. Καθώς βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα συνειδητοποιώ για τους βαθείς δεσμούς που συνδέουν τα 2 έθνη μαζί, ότι είναι λόγος γιορτής και ευχαριστιών, αλλά είναι επίσης μια υπενθύμιση πεποιθήσεων των κοινών μας αξιών και πεποιθήσεων σε μια στιγμή που αυτές πάλι δοκιμάζονται. Η κοινή πίστη στην ελευθερία της εξουσίας στη δημοκρατία στη θεμελιώδη σημασία του σεβασμού του κράτους δικαίου έναντι του πολέμου και της Αναρχίας.

Είναι τιμή και πρόσθετη χαρά μου να μιλήσω ενόσω συμμετείχα στη σύνοδο του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υπό γυναικεία ηγεσία. Την κ. ομιλητή Νάνσυ Πελόσι και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρρις. Ήταν Έλληνας και πάλι ένας Έλληνας που υποστήριξε για πρώτη φορά τα ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες στη Δημοκρατία, ο Πλάτωνας πρότεινε ότι η γυναίκα πρέπει να μοιράζεται όλα τα επίπεδα της εξουσίας και συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας. Κάθε κράτος που δεν χρησιμοποιεί τα ταλέντα των γυναικών του που παίζουν ρόλο για να ανταποκριθεί ξεκάθαρα σπαταλά τους μισούς πόρους του, και ως γιος σύζυγος αδελφός και πατέρας ισχυρών δημιουργικών γυναικών δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Κάθε φορά που έρχομαι στην Ουάσιγκτον, όπως όλοι οι Έλληνες, νιώθω σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου γιατί ό,τι βλέπω γύρω μου, οι τέχνες και οι σκαλπευμένες ιδέες και η αρχιτεκτονική και όλα είναι τόσο οικεία που μπαίνοντας στο Μνημείο του Λίνκολν είναι σαν όταν ήταν ακόμα άθικτος ο Παρθενώνας πριν να αναπτύξει ο Ελγίνος το χόμπι του συλλέκτη τέχνης, που το αντιμετώπισε γιατί βασίστηκε στην προηγούμενη στιγμή από το ανώτατο δικαστήριο και βλέποντας στην είσοδο την αποστολή ίση Δικαιοσύνη υπό νόμου, θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια ιδέα που οι πρόγονοί μας συνέλαβαν και διατύπωσαν για πρώτη φορά σε έναν ενιαίο κόσμο ως ισονομία.

Επηρεασμένοι από την Ελλάδα και επίσης τις κύριες επιχειρηματικές δημοκρατικές πολιτικές της πόλης που ιδρύθηκαν στην Αθήνα στην πραγματικότητα για να είμαστε βάναυσα ειλικρινείς είναι όπως όλες οι δουλειές αναπτύχθηκαν, αλλά έρχομαι εδώ κυρία αντιπρόεδρε να μην ζητήσω εκτίμηση από εσάς γι’ αυτό, έρχομαι ενώπιόν σας για να γιορτάσω ένα θαύμα που όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι βρίσκουν από Έλληνες και Αμερικανούς με μοναδικό τρόπο ως θαύμα που η ελληνική ιδέα θα άλλαζε για πάντα τον κόσμο, ότι η Κοινωνία λειτουργεί καλύτερα αν όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη λειτουργία του κράτους τους με μια λέξη δημοκρατία.

Είναι πολύ δύσκολο για μας να συνειδητοποιήσουμε πόσο ριζοσπαστική ήταν αυτή η ιδέα της ατομικής ελευθερίας της αυτοδιοίκησης πριν από 25 αιώνες, όταν μια μικρή κοινότητα Ελλήνων για να εμπιστευθεί ίσα πολιτικά και νομικά δικαιώματα άσκησε αποκλεισμό σε όλες τις γυναίκες και τους σκλάβους, ακόμα τόσο ασυνήθιστο ως παρέκκλιση από ό,τι έχει προηγηθεί ότι πιστεύω ότι παραμένει το πιο βαθύ άλμα πίστης στην ανθρώπινη ιστορία.

Η κοινωνία πριν από τους Έλληνες πρέπει να πιστέψουν ότι η τάξη και η ελευθερία θα είναι συμβατές μπροστά τους και αυτό το μάθημα δεν χάθηκε από τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Κράτη που διαμόρφωσαν το αμερικανικό Σύνταγμα με βάση το Αθηναϊκό πρότυπο, αλλά είμαστε αρκετά σοφοί να εισάγουμε ελέγχους και ισορροπίες για να αποφύγουμε τις υπερβολές που τελικά υπονόμευσαν κατά τη γέννηση της δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα, προκάλεσαν μια έκρηξη του δημιουργικού πνεύματος στην Ελλάδα που παράγει την αρχιτεκτονική, το δράμα τη φιλοσοφία που διαμόρφωσε τον δυτικό πολιτισμό. Η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει επιφέρει τη μεγαλύτερη επέκταση της ανθρώπινης ελευθερίας και της ανθρώπινης προόδου που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Πέρυσι η Ελλάδα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη ενός πολέμου ανεξαρτησίας και σε μια πολύ παράξενη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορική ανατροπή ήταν ένας ελληνικός λαός που εμπνεύστηκε από το Ίδρυμα της Αμερικανικής Δημοκρατίας όταν ξεσηκώθηκε ενάντια στην καταπίεση για να πολεμήσει για τη δική του ελευθερία.

Αυτό που μας δείξατε με παράδειγμα είναι ότι η ελευθερία μπορεί να κατακτηθεί μέσω του αγώνα και να κερδηθεί ενάντια στις πιθανότητες. Καταλάβαμε ότι η ίδρυση του κοινού της Ευρώπης ήταν μια βολή στην ιστορία του κόσμου. Ένα πρότυπο για τα καταπιεσμένα έθνη της Ευρώπης ελπίζω για το δικό μας μέλλον ευθύς εξαρχής. Οι προπάτορές μας ως αποτέλεσμα κοίταξαν πέρα ​​από τον Ατλαντικό για υποστήριξη από την απόσταση της Ελληνικής Επανάστασης, οι ηγέτες έστειλαν έκκληση την άνοιξη του 1821 από την μακρυνή Πελονπόννησο στον αμερικανικό λαό, τους Γάλλους, τους συμπολίτες τους, και τους αδελφούς της φυσικής συμπάθειας που ένιωθαν οι Έλληνες για την ελευθερία. Οι Αμερικάνοι, τη δίψα για ελευθερία που είχαν αντλήσει και οι δύο από το πρακτορείο που έγραψαν τον χρόνο να μιμηθούν εσάς ή να έχουμε τους προγόνους μας αντάξιους αναλογία ως ανησυχίες, και θα θέλατε οι ιδρυτές της Ευρώπης να εντυπωσιάσουν. Το κοινό φως και η Ελευθερία προχωρούν σταθερά μέσω του Thomas Jefferson κατά τη φόρτωση της προόδου των ειδήσεων, τα δέρματα φλόγας της 4ης Ιουλίου 1776 έχουν απλωθεί σε πολύ για να σβήσει η Υδρόγειος τα αδύναμα αντώνυμα του δεσποτισμού.

Ακριβώς πριν από 200 χρόνια το 1822 επαναστάτες Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο σύνταγμα και με αυτό το έγγραφο εισαγάγαμε στα πρόσφατα απελευθερωμένα μεγάλα σχέδια και νέα γλώσσα δικαιωμάτων πάνω από το δικαίωμα ενός έθνους να απορρίψει τα δεσμά της τυραννίας για να κυβερνήσει για να ζήσει κάτω από το κράτος δικαίου. Σύμφωνα με τα λόγια της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας μας, έχουμε κάτι από άλλα έθνη ότι παραμένουμε ο Αγώνας αυτών των δικαιωμάτων, ή είμαστε φυσικοί ή λιγότερο πολιτισμένοι, τότε θα πρέπει εσείς οι ίδιοι ως αντάξιοι να τα απολαμβάνετε και αντί να είστε καταδικασμένοι σε αιώνια σκλαβιά, υποκείμενοι σαν αυτόματο ή στις παρατηρούμενες ιδιοτροπίες ενός, αυτά είναι δικαιώματα που θα αυξάνονταν, δεν σταματήσαμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε με όπλα όταν καιροί και περιστάσεις που απέτρεψαν μια συγκλονιστική πραγματικότητα αντικατέστησαν τη λέξη Ελλάδα με την Ουκρανία και τις ομοιότητες στη σημερινή ταραχώδη αξία ως έχοντας.

2 χρόνια αργότερα στην πόλη της Δυτικής Ελλάδας που ονομάζεται Μεσολόγγι κυκλοφόρησαν μαζί με μια μετάφραση του Αμερικανικού Συντάγματος που το βιβλίο ήταν ένα από τα πρώτα βιβλία που τυπώθηκαν στην Ελλάδα και αποτελεί μαρτυρία για τις τεράστιες αξίες που δώσαμε εμείς οι Έλληνες από την αρχή ενός μέλλοντος. Το κολέγιο φιλελεύθερων τεχνών και η συνταγματική ποιότητα στο αποκορύφωμα του πολέμου ήταν αξιοσημείωτη ότι ήταν Πρόεδρος ήταν απλά απίστευτος όπως η Μαριούπολη σήμερα υπεραριθμός σε ένα υπερασπιστές επαναλαμβανόμενο κύμα θαύματος επί κύμα εχθρικών επιθέσεων πριν από την τελική απελπισμένη και πράξη του αλλά ένα που τελικά θα κόστιζε εκατοντάδες ζωές ήταν γυναίκες και παιδιά όταν βλέπουμε τα ίδια βάσανα μεταξύ των υπεραριθμητικών υπερασπιστών της Μαριούπολης μιας πόλης με ελληνικό όνομα και βαθύ στρατηλάτη θυμόμαστε την ψυχή μου και το κόστος του δικού της αγώνα.

Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ξεχάσει τους Αμερικανούς εθελοντές που έπλευσαν για να πολεμήσουν μαζί μας, μερικοί από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, τα ονόματά σας τιμούνται και οι τάφοι εξακολουθούν να φροντίζονται. Πρώτες ανθρωπιστικές προσπάθειες στην ιστορία στέλνοντας στην Ελλάδα πληρωμένη βοήθεια, αξιόλογες προσωπικότητες όπως κάποιος με πόσο ακριβείς για γυναίκες και παιδιά που έμειναν άστεγες και άπορες και ίδρυσε νοσοκομεία σχολεία και ορφανοτροφεία και μας στήριξε στη δυσκολία που ακολουθεί το Πρώτο Σχολείο Θηλέων, κυρία ομιλήτρια και κυρία αντιπροέδρου στην Ελλάδα ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1831 από έναν Αμερικανό πάστορα John Hill Memorial School. Εξακολουθεί να διδάσκει σπουδαία παιδιά σήμερα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η μακρά Αψίδα της Αμερικανικής φιλανθρωπίας συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα και εξαπλώθηκε σε όλη την κοντινή Μέση Ανατολή και σε καιρούς Σκότους στις επόμενες δεκαετίες σχεδόν πριν από έναν αιώνα όταν εκατό χιλιάδες πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα από τη Μικρά Ασία μετά τον καταστροφικό απόηχο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αμερικανικά ιδρύματα ήταν εκεί για να φέρουν και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ήταν το σχέδιο Μάρσαλ που βοήθησε τη χώρα μου να ανοικοδομήσει τις υποδομές μετά τον καταστροφικό δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και Εμφύλιο Πόλεμο και ο δικός του τρόπος ανταπέδωσε. Είναι ανάμεσα στα ορφανά ελληνικά που μεταφέρθηκαν πέρα ​​από τον Ατλαντικό στις Ηνωμένες Πολιτείες για να γλιτώσουν από τις μάχες μετά το 1821, ήταν ένας μελλοντικός βουλευτής και ένας διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι νεαροί Έλληνες σώθηκαν από τη λέξη, έγιναν Αμερικανοί εκπαιδευτές και καβαλάρηδες για την Εκπαίδευση της δουλείας, ήταν ένα κάλεσμα που η επείγουσα ανάγκη μίλησε απευθείας σε άνδρα και γυναίκα που κάποτε είχαν υποδουλώσει, οι ίδιοι ξέρουν ότι οι δύο τελευταίοι αιώνες οι δύο χώρες ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Πιστεύαμε δίπλα δίπλα στους παγκόσμιους πολέμους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι δημοκρατίες έχουν παλέψει με εσωτερικούς δαίμονες και οι δύο χώρες μας και τους φρικτούς πόνους των πολιτών προς την απελπισία της οικονομικής κρίσης, αλλά είχαμε βγει πιο δυνατοί και πιο αφοσιωμένοι να υπερασπιστούμε τις αξίες για τις οποίες έδωσαν τη ζωή τους οι πρόγονοί μας.

Μέλη της ομάδας του Κογκρέσου και πάλι σήμερα, λέγοντας ότι αυτή η διακοσιοστή επέτειος είναι κάτι περισσότερο από μια στιγμή εορτασμού, είναι επίσης μια υπενθύμιση των αξιών που μας ενώνουν, αλλά και τα καθήκοντα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο κόσμος έχουν αλλάξει αρκετά τους τελευταίους μήνες.

Τα προειδοποιητικά σημάδια ήταν μαζί μας για δεκαετίες μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, πιστεύαμε ότι η Ευρώπη δύο φορές στον κόσμο σε σύγκρουση βρήκε επιτέλους τον δρόμο προς την ειρήνη, πιστεύουμε ότι η διεθνής συνεργασία και η δέσμευση στον ρόλο του τι πιστεύουμε ότι η εμβάθυνση της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα μοναδικό πείραμα της ιστορίας του κόσμου που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει περαιτέρω τις χώρες μαζί να κάνουν τον πόλεμο στη σκοτεινή ήπειρο και πιστεύουμε ότι δίνοντας τις τραγικές εμπειρίες του 20ου αιώνα σε κανέναν κανείς δεν θα τολμούσε ποτέ να καταστείλει έναν άλλο το δικαίωμα των ανθρώπων να υπάρχουν ή να αλλάζουν, υποστηρίζεται από τη βία και την περιοχή και είναι προσάρτηση της Κριμαίας τώρα ξέρουμε ότι κάνατε λάθος.

Μου αρέσει όλοι σας κοιτάξτε τι συμβαίνει βαδίζοντας μόλις 500 μίλια βόρεια και είμαστε τρομοκρατημένοι θα θέλαμε να το Κίεβο στην Οδυσσό στη δυτική Ουκρανία ήταν μια πόλη που ιδρύθηκε από την Αικατερίνη τη Μεγάλη Ελληνίδα από την Κριμαία παίζοντας ή αύριο και αυτό που βλέπουμε για άλλη μια φορά είναι ένας λαός που έρχεται αντιμέτωπος με μια ανάγκη να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό τους για να εξασφαλίσουμε το μέλλον τους και το θεώρημά της, δεν έχουμε κακό φρόνημα απέναντι στους Ρώσους που έχουν απαγορευτεί τόσο στενά από την πίστη και την ιστορία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί από έναν αγώνα που μας θυμίζει τόσο πολύ τον δικό μας.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τι είναι να αναγκάζεσαι να υπολογίζεις με εισβολή για να υπερασπιστείς τις πεποιθήσεις σου και να πρέπει να καταφύγεις στα όπλα για να προστατέψεις την Ελευθερία σου, γνωρίζουμε κάτι για τον ηρωισμό του εξωγενούς για τον οποίο η πρώτη νίκη προέρχεται από τη μη θερμοκρασία που σχετίζεται με το πρόσωπο των συντριπτικών πιθανοτήτων από την απλή παραμονή. Καταλαβαίνουμε τη σημασία της Γαλλίας, καταλαβαίνουμε τη δύναμη των συμμάχων στην υπεράσπιση των αξιών που μοιραζόμαστε, αν δεν είμαστε σύμμαχοι, οι Έλληνες δεν θα είχαν καταφέρει να κερδίσει την ανεξαρτησία και γι’ αυτό αναγνωρίζουμε τη σημασία της πλευράς και συζητάμε απερίφραστα. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας ενάντια στην επιθετικότητα του Πούτιν.

Παραδώσαμε με την υποστήριξη στον Ουκρανικό λαό όπλα για να τους βοηθήσει να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και καλωσορίσαμε με ανοιχτές αγκάλες. Υποστηρίζοντας πως θα ισοπεδώσουμε την Ουκρανία σε αναζήτηση ασφάλειας για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους οδηγεί στη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο η εξουσία είναι για το ισχυρό κράτος, αλλά όχι για τον λαό. Οι εδαφικές διεκδικήσεις γίνονται με βάση ιστορικές φαντασιώσεις και επιβάλλονται με επιθετικότητα και όχι με ειρηνευτικές συνθήκες, σε έναν κόσμο στον οποίο στρατοί επενεργούν αντί για διευθέτηση διαφορών από διπλωμάτες και δεν θα πετύχει, δεν πρέπει να πετύχει.

Όχι μόνο για χάρη της Ουκρανίας, αλλά επίσης ξέρετε να στείλετε ένα μήνυμα που θέλετε σε όλους τους άλλους αυταρχικούς ηγέτες ότι ο ιστορικός ρεβιζιονισμός μια ανοιχτή πρόσβαση στην επιθετικότητα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο δεν θα γίνει ανεκτή από την παγκόσμια κοινότητα των δημοκρατικών κρατών.

Η γλώσσα δυσαρέσκειας του ρεβιζιονιστή της αυτοκρατορικής νοσταλγίας αυτή η γλώσσα δεν μπορεί να προετοιμάσει και μιλώντας για ανοιχτές πράξεις επιθετικότητας σας ζητώ από τα μέλη της ομάδας του Κογκρέσου να μην ξεχάσετε μια ανοιχτή πληγή που προκάλεσε τον ελληνισμό και την καταβολή αμοιβής τα τελευταία 48 χρόνια και αναφέρομαι στην Εισβολή και στη συνέχεια διχοτόμηση της Κύπρου. Πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και όπως είπα στον Πρόεδρο Μπάιντεν κανείς δεν μπορεί ποτέ να δεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Και το ίδιο ισχύει κυρία ομιλήτρια για όλων των άλλων και θέλω να είμαι απολύτως σαφής ότι δεν θα δεχθούμε ότι παραβιάζουν την κυριαρχία και τα εδαφικά μας δικαιώματα και αυτά περιλαμβάνουν πτήσεις που πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Παρακαλώ σημειώστε επίσης το τελευταίο πράγμα που έκανε να συναντηθούμε, κάθε φορά ένα από τα κύρια σημεία είναι να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει την επιθετικότητα της Ρωσίας, είναι μια άλλη πηγή αστάθειας στη νοτιοανατολική πλάτη του ΝΑΤΟ και σας ζήτησα να το λάβετε υπόψη όταν κάνετε αμυντικές προμήθειες με αποφάσεις για την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζωτικό συμφέρον σε αυτό, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε δεσμευμένοι και να συνεργάζεστε με εταίρους με τους οποίους μοιράζεστε όχι μόνο κοινές στρατηγικές προτεραιότητες αλλά και κοινές αξίες σε μια κοινή ιστορία μεταξύ των χωρών που προηγουμένως ανανεωνόταν κάθε χρόνο με πράξη του Κοινοβουλίου, τώρα έχει διάρκεια 5 ετών, μετά την οποία ανανεώνεται αυτόματα, εκτός εάν ένα από τα μέρη επιλέξει να μην το κάνει, ισχυρή απόδειξη της διαρκούς στρατηγικής μας συνεργασίας και της δέσμευσής μας να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ευημερία στην ανατολική Μεσόγειο, και δεν υπάρχουν ανησυχίες ως πιο προφανείς.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς το έχετε επισκεφτεί, το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι η μεγαλύτερη ναυτική βάση στην ανατολική Μεσόγειο το μόνο λιμάνι που μπορεί να φιλοξενήσει αεροπλανοφόρα αλλά είναι επίσης εμφανές στην πόλη της Βορειοανατολικής Ελλάδας που γίνεται γρήγορα ενεργειακός κόμβος για ολόκληρη την περιοχή. Αυτό είναι σημαντικό καθώς επιδιώκουμε να διαφοροποιήσουμε γρήγορα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο επενδύοντας στην απαραίτητη υποδομή που θα καταστήσει δυνατή την εισαγωγή μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου ενώ γίνεται κρίσιμο αλλά και για μια διαλυμένη γείτονες που συνδέουν την ελληνική Κύπρο.

Πρέπει να πω στους συναδέλφους μου ότι δεν καταλαβαίνω ότι σκοπός της ελληνικής Κύπρου Ισραήλ αλλά και της Αιγύπτου είναι να μπορέσει να εισάγει φθηνή ανανεώσιμη ενέργεια από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στα ευρωπαϊκά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας σε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για κάτι που δεν είναι απλώς περιορισμένο. για την ασφάλεια και την ενέργεια έχει δημιουργήσει ένα κέντρο ανάλυσης μεγάλων δεδομένων στη Θεσσαλονίκη Η Microsoft κατασκευάζει υπερσύγχρονα κέντρα δεδομένων εκτός Αθήνας Η Morgan έχει επενδύσει σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες fintech της εβδομάδας Πιστεύω ότι αυτό που βλέπουν οι αμερικανικές εταιρείες σήμερα στην Ελλάδα είναι όχι ως χώρα και έξω με μια άλλη θέση γεωγραφική θέση και ευλογημένη με μια φυσική ομορφιά που την κάνει πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και βλέπει επίσης μια δυναμική οικονομία που έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρελθόντος και υποστηρίζει την ενδοεπιχειρησιακή και ιδιωτική επένδυση και αυτό που βλέπουν ότι είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή όλων είναι ένα νέο ταλαντούχο καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό νέο ταλαντούχο οι Έλληνες που μετά από μια δεκαετία της κρίσης διάλεξε να μείνεις στην πατρίδα παρά να μεταναστεύσεις για όσους όντως έφυγαν από τη χώρα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα τώρα και είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής του λαμπερού μέλλοντος της Ελλάδας.

Μέλη του Κογκρέσου Μίλησα για το κοινό πέρασμα που οι δημοκρατίες ξεκίνησαν τους τελευταίους δύο αιώνες κάθε λόγο καθημερινά για να γιορτάζουν τα επιτεύγματά σας, αλλά θα ήταν ανόητο να παραμείνετε εφησυχασμένοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουν σήμερα και ακόμη και πιο άνετα και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως την αντιπαράθεση των αυταρχικών καθεστώτων από την αντιμετώπιση των ψεύτικων ειδήσεων και της παραπληροφόρησης έως την προετοιμασία για την επόμενη πανδημία, ο κόσμος φαίνεται στην ισχυρότερη και πιο ευημερούσα δημοκρατία για ηγεσία που απλά δεν έχετε την πολυτέλεια να καθίσετε στο περιθώριο.

Η πολυμέρια που έχω στο μυαλό μου δεν είναι μια επιλογή, είναι μια ανάγκη όχι μόνο για μια πιο σταθερή σχετικά με αυτό που φοβάμαι την απειλή της αλαζονείας, θυμόμαστε συχνά τα λόγια του Προέδρου Ronald Reagan δεν είναι ποτέ περισσότερο από μια γενιά μακριά από την εξαφάνιση, αλλά ας μην μας αφήσουμε να μην ξεχάστε ότι ο Αβραάμ Λίνκολν αναφέρθηκε στην ημιτελή δουλειά και τελείωσα, πράγματι οι δημοκρατίες απειλούνται από τις σειρήνες των πολυπληθών εύκολων λύσεων στα εγγενή προβλήματα, κυρίως επειδή η εισοδηματική ανισότητα έχει αυξηθεί στις κοινωνίες μας και πολλοί δικαιολογημένα αισθάνονται ότι έχουν μείνει πίσω στην Ελλάδα, μιλάμε από πείρα, πληρώνουμε το βαρύ τίμημα για να τους ακούσουμε.

Όλοι στον κόσμο στα μέσα ενημέρωσης είναι πολωμένοι στη δημόσια συζήτηση, μετατρέπει τη δημόσια σφαίρα σε μια σύγχρονη εκδοχή του πύργου της Βαβέλ όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και μόνο ακούστε αυτούς που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις μαζί μας. Υπάρχουν τρεις μεγάλες δυνάμεις μαζί επιτυχημένες δημοκρατίες κοινωνικό κεφάλαιο και με αυτό εννοώ τα εκτεταμένα κοινωνικά δίκτυα με υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης για να μου μιλήσει όταν επισκέπτεστε τις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 1830 ισχυροί θεσμοί και κοινές ιστορίες, ιστορίες που για μια ενοποιημένη εθνική ταυτότητα και τα τρία αυταρχικά καθεστώτα αμφισβητούν ή την ικανότητα να προσφέρουν ευημερία για όλους τους πολίτες μας προσφέρουν στους ανθρώπους σας και γρήγορα και συναλλαγές και ατομικά δικαιώματα για υψηλά επίπεδα ανάπτυξης και μεμονωμένο οικονομικό σώμα δυστυχώς να το αποδεχτεί, αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα και η δημοκρατία είναι μια τόσο σημαντική προτεραιότητα για τη γενιά μας.

Μακάρι να είχα τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα περίπλοκα ερωτήματα, νομίζω ότι ξέρω από πού να αρχίσω να ενισχύσω ή τους δημοκρατικούς θεσμούς για να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας των πολιτών μας που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοιχτών οικονομιών, πρέπει να μεταρρυθμιστούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υπάρχουν λιγότερο κοινωνικά διαβρωτικά.

Επιτρέψτε μου να καταλήξω κάνοντας μια ειδική αναφορά στον έναν και ακλόνητο δεσμό που θα βρίσκει πάντα δύο χώρες μαζί, η αμερικάνικη κοινότητα για να δει τόσους πολλούς από εσάς εδώ μαζί μας σήμερα τα τελευταία 120 χρόνια, καλωσόρισε, ενθάρρυνε και υποστήριξε θερμά τα κύματα μεταναστών που ήρθαν για να μείνουν σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής για να μην αναφέρω τους φοιτητές σαν εμένα που πέρασαν 7 χρόνια σπουδάζοντας στα αμερικανικά πανεπιστήμια, έζησαν το Αμερικανικό όνειρο αλλά ποτέ δεν ξέχασαν από πού ήρθαν.

Τους Έλληνες σε 11 πολιτείες και τα 3 εκατομμύρια Αμερικανοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο αξιοσέβαστους ηγέτες στην εκπαίδευση των επιστημών των τεχνών από ιατρική έως δικαστική εξουσία και τους πρώτους πολιτικούς σύγχρονους οραματιστές όπως ο Tom Hanks και φυσικά ο Τζων Αντεμποκούμπο.

Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο. Ένας από τους φίλους μου ο Μιχάλης Δουκάκης ήθελε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και νομίζω ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους έγιναν αποδεκτοί οι Έλληνες στην Αμερική τόσο εύκολα είναι το γεγονός ότι οι αξίες της Αμερικής και οι ελληνικές αξίες έχουν τόσα κοινά. Μια από τις ιδιότητες που εκτιμούν περισσότερο οι Έλληνες είναι η σωφροσύνη, καλύτερα να μεταφραστεί ως αυτοέλεγχος εγκράτεια και αρμονία. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η αλαζονεία είναι ακραία και οι χειρότερες απειλές για τη δημοκρατία για τους άνδρες.

Ο Αριστοτέλης ζει σύμφωνα με τη λογική ότι είναι καλύτερος και πιο ευχάριστος αυτός ο λόγος περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αλλιώς ο άνθρωπος αυτός είναι ο λόγος που ο λόγος μου λέει ότι εμείς οι Έλληνες και οι Αμερικανοί έχουμε πολλά περισσότερα να συνεισφέρουμε ως θεματοφύλακες της δημοκρατικής κυβέρνησης του λαού από τον λαό για τον λαό, γι’ αυτό προσπαθήστε ξανά και σας φέρνω σήμερα εδώ, σας φέρνω σήμερα την υπόσχεση του Ελληνικού λαού ότι στεκόμαστε μαζί με τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών όποτε και όπου είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι οι ελπίδες των άλλων προγόνων είναι η αναζήτηση στον κόσμο πριν από 25 αιώνες και το όνειρο της ελευθερίας για κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα πεθάνει ποτέ. Ζήτω η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σας ευχαριστώ πολύ.»

Προηγούμενο άρθρο11ο Εαρινό Ράλλυ Άργους – Νίκος Τσάμης με επίκεντρο τα ορεινά χωριά
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το 11ο Εαρινό Ράλλυ Άργους
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.