Μια ομάδα επιστημόνων από την Ινδία και τη Μαλαισία, συμπεριλαμβανομένου του Amit Dubey από το Πανεπιστήμιο του Αλλαχαμπάντ και της Aisha Tufail, ερευνήτριας από το τμήμα Βιοχημείας του ιδίου πανεπιστημίου, ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει μια πιθανή θεραπεία για διάφορους τύπους καρκίνου χρησιμοποιώντας μια ενιαία αντικαρκινική ένωση που προέρχεται από φύλλα καπνού.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η οργανική ένωση γνωστή ως «4-[3-Υδροξυλάνιο]-6,7-Διμεθοξυκιναζολίνη» παρουσιάζει αξιοσημείωτες αντικαρκινικές ιδιότητες και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πολλά υποσχόμενος υποψήφιος για μελλοντικές κλινικές δοκιμές και πειράματα που στοχεύουν στη θεραπεία καρκίνων όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του παγκρέατος, του μυελού των οστών και του αίματος.
Ο Dubey τόνισε την επείγουσα ανάγκη για νέα αντικαρκινικά φάρμακα που είναι μη τοξικά ή έχουν χαμηλή τοξικότητα, καθώς τα τρέχοντα φάρμακα χημειοθεραπείας ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Ο στόχος της έρευνας και της ανακάλυψης φαρμάκων, εξήγησε, είναι να βρεθούν νέες χημικές ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα και να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη βλάβη στον ασθενή.
Ο υποδοχέας του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (Υ.Ε.Α.Π.) παίζει κρίσιμο ρόλο στον πολλαπλασιασμό, την επιβίωση, την πρόσφυση, τη μετανάστευση και τη διαφοροποίηση των καρκινικών κυττάρων. Ο Dubey δήλωσε ότι ο Υ.Ε.Α.Π. είναι παρών στα κυτταρικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων και η επιβίωση και η ανάπτυξή τους εξαρτώνται από αυτή την πρωτεΐνη. Ο Dubey διαχώρισε μια σημαντική πτυχή της ένωσης, δηλώνοντας ότι στερείται παρενεργειών, καθιστώντας την ακόμη πιο ελπιδοφόρα ως πιθανή θεραπευτική επιλογή.
πηγή : TobaccoAsia.com