Παρά την αργυρή κουτάλα από την κούνια δεν «τα έκανα» ποτέ σε χρυσή τουαλέτα οπότε ανυπομονώ.

Ολόχρυση λεκάνη τουαλέτας την οποία εκτίθεται για το κοινό λειτουργώντας στο Ανάκτορο του Μπλένχαϊμ όπου γεννκε ο σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ από Άγγλο πρωθυπουργό κατά την πολεμική και άμεση μεταπολεμική περίοδο από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο κλάπηκε στις 4:50 μετά τα μεσάνυχτα ώρας του Γκρήνουιτς και 6:50 το πρωί στις 14/9 έχοντας αναδείξει τον μοναδικό 66-χρόνο ύποπτο χωρίς το ολόχρυσο τέχνης αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών στερλινών του Ιταλού γλύπτη Μαουρίζιο Κατελάν να έχει διασωθεί με την επαναφορά.

Το Ανάκτορο του Μπλένχαϊμ κοντινά με την πόλη της Οξφόρδης της ίδιας κομητείας στην Νότιο αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της και την κατοικία της γέννησης του πρωθυπουργού της Αγγλίας σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ (1864 – 1965).

Ο Ιταλός καλλιτέχνης και εμπειρικός γλύπτης έμπνευσης Μαουρίζιο Κάτελαν είναι 59 ετών και φιλοτέχνησε την λεκάνη της τουαλέτας από χρυσό την οποία διακοσμεί για καθημερινή της χρήση στο ανάκτορο της κατοικίας του σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ για την οποία παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τριών λεπτών για την παραμονή στο αποχωρητήριο του μουσείου.

«Το κλεμμένο έργο τέχνης αποτελεί τουαλέτα μεγάλης αξίας κατασκευασμένης από χρυσό την οποία εξέθετε το ανάκτορο. Λόγω υδραυλικής εγκατάστασης προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και μικρές διαρροές. Είμαστε λυπημένοι με το απρόσμενο συμβάν και εφησυχασμένοι διότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και τραυματισμοί. Το τέχνημα δεν εντοπίστηκε προς το παρόν αλλά διεξάγουμε πλήρη έρευνα και ανάκριση για την ανεύρεσή του και την έλευση των υπευθύνων στην δικαιοσύνη.» δήλωσαν οι αρχές έχοντας ειδοποιηθεί από το κοινό για την διάρρηξη από αυτόπτες εντός των εφτά πρώτων λεπτών μέχρι τις 4:57.

Η διεύθυνση του μουσείου δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες προσκαλώντας τους επισκέπτες για επίσκεψη των λοιπών εκθεμάτων του μουσείου το οποίο παραμένει ανοικτό αυθημερόν μετά την ληστεία.

Η ολόχρυση εν ενεργεία λεκάνη τουαλέτας προσφέρθηκε στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ κατά την περιήγησή της στην Νέα Υόρκη με την έκθεσή της στο μουσείο του Γκάγκενχαϊμ το 2016 ο οποίος τοποθέτησε τις επίχρυσες κουρτίνες στον Λευκό Οίκο.

Πρώτον είναι υδραυλικά εγκατεστημένη και δεύτερον ο πιθανόν κλέπτης δεν είχε ιδέα για όποιον την χρησιμοποίησε πρόσφατα ούτε τι έφαγε.

Ο Λόρδος Εδουάρδος Σπένσερ-Τσώρτσιλ ιδρύοντας το ίδρυμα καλών τεχνών του ανακτόρου δήλωσε πριν την μεταφορά της ολόχρυσης λεκάνης ότι «Παρά την αργυρή κουτάλα από την κούνια δεν «τα έκανα» ποτέ σε χρυσή τουαλέτα οπότε ανυπομονώ.».

Αποκρινόμενος το επαληθευμένο θέμα της ασφάλειας δήλωσε ότι «Δεν αποτέλεσε το ευκολότερο αντικείμενο για να κλαπεί. Πρώτον είναι υδραυλικά εγκατεστημένη και δεύτερον ο πιθανόν κλέπτης δεν είχε ιδέα για όποιον την χρησιμοποίησε πρόσφατα ούτε τι έφαγε.».

ΠΗΓΗhttps://news.sky.com/
Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” ο “Αγαπούλα Πούλα” Τάκης Σπυριδάκης
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.