Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Γερή «ένεση» ρευστότητας από τη ρύθμιση – εξπρές

Γερή «ένεση» ρευστότητας από τη ρύθμιση – εξπρές

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των εισπράξεων

Έσοδα της τάξεως των 50 εκατ. εισέρρευσαν χθες στα ταμεία του δημοσίου αποκλειστικά μέσω των τραπεζών και χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τις εφορίες.

Δεδομένου ότι οι συνήθεις εισπράξεις σε ημερήσια βάση δεν ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, η θετική διαφορά αποδίδεται στη ρύθμιση – εξπρές, η οποία «τρέχει» σήμερα για τρίτη ημέρα.

Μέχρι τώρα, οι εκτυπώσεις των ειδοποιητηρίων έχουν φτάσει τις 140.000, ενώ ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνει όσο περνούν οι ώρες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση. Ήδη έχουν αποσταλεί περίπου 500.000 emails με στόχο ο αριθμός τους να διπλασιαστεί μέχρι την Πέμπτη, προτελευταία ημέρα της ρύθμισης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οφειλέτες σε δύο θέματα:

  • Όσοι θα επιλέξουν να πληρώσουν την Παρασκευή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, καλό θα είναι να ενημερωθούν για το ωράριο καταχώρησης των συναλλαγών διότι αν η πληρωμή εμφανιστεί με ημερομηνία Δευτέρας, δεν θα υπάρξει επί των προσαυξήσεων.
  • Όσοι έχουν περισσότερες από μία οφειλές, χρειάζεται προσοχή ώστε να επιλέξουν την οφειλή με τις μεγαλύτερες προσαυξήσεις, καθώς έτσι θα διαγράψουν και τα περισσότερα χρέη. Αν κάνουν λάθος ταυτότητα οφειλής, η διαδικασία δεν αναστρέφεται.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.