Νέα ρύθμιση με φορο-εκπτώσεις για να έρθουν πίσω τα λεφτά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

0
43

Νέα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και τη νομιμοποίηση κρυφών εισοδημάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητούσαν επί δίωρο το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αρμόδιος παράγων που μετείχε στη σύσκεψη έλεγε πάντως ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα υπάρξει οριζόντια ρύθμιση με ένα σταθερό ποσό φόρου πχ 15% για όλους, ή αν θα υπάρξει άλλου είδους αναδρομική φορολόγηση με βάση το καθεστώς που ίσχυε για κάθε χρονιά στο παρελθόν.

Άλλες πηγές έλεγαν όμως πως πρέπει να βρεθεί μία απλή λύση «φασόν» για όλους με εφάπαξ φόρο 15%-20%, για να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι υποθέσεις και να εισπράξει γρήγορα χρήματα το κράτος.

Το μέτρο αυτό είναι έναν από εκείνα που θα περιληφθούν στο φορολογικό πακέτο Βαρουφάκη, το οποίο συζητείται στο Κυβερνητικό συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.