fbpx
30.3 C
Nea Chalkidona
Σάββατο, 27/07/2024

    Γνωριμία με ένα μεγάλο Μουσικό!

    dr-marios-papadopoulos-211x300
    Ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής και Μουσικός Διευθυντής της διεθνούς φήμης ορχήστρας Oxford Philomusica, Δρ. Μάριος Παπαδόπουλος συμπεριλαμβάνεται στη φετινή λίστα του Νέου Έτους με τα τιμώμενα από τη βασίλισσα Ελισάβετ πρόσωπα για την προσφορά τους στο βρετανικό δημόσιο βίο.

    Συγκεκριμένα, στο Μάριο Παπαδόπουλο απονέμεται το μετάλλιο του Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΜBE) «για τις υπηρεσίες του στη μουσική στην Οξφόρδη».
     Ο Δρ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λεμεσό το Δεκέμβριο του 1954, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ενδιαφέρθηκε για τη μουσική, συγκεκριμένα για το πιάνο, από την ηλικία των έξι ετών. Όταν έγινε 12 ετών οι γονείς του πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Αγγλία, ώστε να μπορέσει ο γιος τους να συνεχίσει τις σπουδές του στο πιάνο σε ανώτερο επίπεδο….
    (Διαβάστε περισσότερα για τον Μάριο Παπαδόπουλο στο παρακάτω link)
    Είχα την τιμή και την τύχη να έχω αυτόν τον μεγάλο μουσικό, μέλος της επιτροπής στις εξετάσεις του διπλώματος πιάνου μου τον Ιανουάριο του 1990, όπου μου απονεμήθηκε το Α’  Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης.  Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα εγκωμιαστικά σχόλιά του στο τέλος της εξέτασης σε εμένα και στην αείμνηστη καθηγήτριά μου Μυρτώ Μαυρίκου.
    Χάρης Κανάκης

    http://www.ant1iwo.com/kypros/2013/12/31/h-elisanet-ua-timhsei-ton-kyprio-moysiko/

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα