Δήλωση Προσχώρησης της Ευτυχίας Παπαλουκά στη Δύναμη Πολιτών

παπαλουκα

Γιατί με τη Δύναμη Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο:

 

– Επειδή η εμπειρία από τη θητεία μου στο τρέχον Δημοτικό συμβούλιο με έπεισε ότι απαιτούνται ρήξεις σε επίπεδο πολιτικών επιλογών και ανανέωση σε επίπεδο προσώπων προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει πνοή.

 

– Επειδή γνώρισα τους συναγωνιστές της Δύναμης Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο στην κοινωνία, στις γειτονιές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση που υφίσταται κάθε τι δημόσιο και λαϊκό. Όχι σε κλειστά γραφεία, όχι σε καφέ «παραγόντων», όχι «παζαρεύοντας» ψήφους.

 

– Επειδή δεν μπορώ να παρακολουθώ αμέτοχη όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε αποσύνθεση, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, να προσπαθεί να «απεκδυθεί των ευθυνών του» και να αυτοπαρουσιαστεί ως κάτι το «νέο» και «διαφορετικό» που θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε.

 

– Επειδή δεν μπορώ να μην αντιδράσω στη σκόπιμη προσπάθεια «από-πολιτικοποίησης» των Αυτοδιοικητικών εκλογών, που συσκοτίζει την πραγματικότητα στους πολίτες. Τη στιγμή που η εφαρμογή του Καλλικράτη, σε συνδυασμό με τα μνημόνια, οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική αλλά και θεσμική διάλυση, όσοι υποψήφιοι «νίπτουν τας χείρας τους» και δηλώνουν «ανεξάρτητοι» και «απολίτικοι απλοί δημότες», όσοι θέλουν να πολιτεύονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τοποθετούν εαυτούς ευθέως απέναντι στην επέλαση εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και ενάντια στην μετατροπή της από θεσμικό κέντρο των πολιτών σε έναν διαχειριστικό φορομπηχτικό μηχανισμό, δεν έχουν πρόθεση να υπερασπιστούν ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου μας.

 

– Επειδή ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υπ.Δήμαρχος είναι ένα πραγματικά ικανό και άξιο πρόσωπο. «Ικανός και άξιος» στις παρούσες συνθήκες είναι μόνο όποιος συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος αντίστασης, ανατροπής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη, μακριά από λογικές ανάθεσης και παραγοντισμούς. Άξιος είναι μόνο όποιος θέτει ως στόχο της δράσης του την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών και προωθεί την αυτοοργάνωσή τους στον αγώνα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Αυτό κάνει ο Άρης Βασιλόπουλος μπαίνοντας ως επικεφαλής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

 

– Επειδή η δημοτική παράταξη Δύναμη Πολιτών, με όλα τα άξια στελέχη της να προσφέρουν ανιδιοτελώς στη συλλογικότητα και τελικά στην κοινωνία, από τους ιδρυτές που στηρίζουν την παράταξη με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους, μέχρι τους νεότερους που φέρνουν μαζί τους όλο το πάθος για την αλλαγή, αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης. Με θεσμισμένες δημοκρατικές διαδικασίες και όργανα, κοινή στόχευση όλων των μελών της και συλλογικό αγώνα για την επίτευξη των στόχων που τίθενται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

 

Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους συστρατεύομαι κι εγώ δίπλα στη Δύναμη Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο, γι’ αυτό και θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο της Ελπίδας, της Ανατροπής, της Νίκης!

 

Ευτυχία Χ. Παπαλουκά
Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών