Δελτίο Τύπου της Δύναμης Πολιτών για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

δυναμη-πολιτων

Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία

Να μην αρθεί η προστασία από τους πλειστηριασμούς

Ύστερα από 3 χρόνια εφαρμογής της βάρβαρης και εγκληματικής πολιτικής του μνημονίου, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη βήμα: να αφήσει την πρώτη κατοικία να βγει στο σφυρί εξαιτίας οφειλών των νοικοκυριών. Από τη νέα χρονιά, αν δεν υπάρξει αντίθετη ρύθμιση, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα, όμως φαίνεται πως για μία ακόμη φορά οι «κόκκινες γραμμές» θα παραμείνουν ένα ακόμη επικοινωνακό τρικ για εσωτερική κατανάλωση. Γιατί ακόμη και η άρση των πλειστηριασμών «υπό προϋποθέσεις», που συζητά η κυβέρνηση, αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο να αρθεί συνολικά η προστασία της πρώτης κατοικίας το επόμενο διάστημα .
Η επίθεση στην πρώτη κατοικία στην Ελλάδα είχε προαναγγελθεί από δημοσιεύματα στον Ευρωπαϊκό τύπο εδώ και μήνες, όταν οι Έλληνες παρουσιάζονταν ως ένας λαός που συντηρείται από δανεικά προκειμένου να διατηρεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Σε αυτά τα δημοσιεύματα που προετοίμαζαν τους πλειστηριασμούς κατοικιών στη χώρα μας, ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκόρδας είχε να προσθέσει τότε ότι χρειάζεται να αρθούν και στην Ελλάδα οι πλειστηριασμοί, αφού και στην Ισπανία έχουν γίνει ήδη 42.000!!! Τα κροκοδείλια δάκρυα επομένως μίας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να αφαιρέσει τους κόπους μίας ζωής από ένα λαό, αφού πρώτα τον οδήγησε στη φτώχεια και την ανεργία, δεν μπορούν να πείσουν κανένα.
Χρειάζεται ο κάθε Φιλαδελφειώτης και Χαλκηδονειώτης που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από χρέη να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνος. Το πρόβλημα αυτό αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, γι’ αυτό  και έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, αρκεί να δράσουμε συντονισμένα, συλλογικά και οργανωμένα. Γι’ αυτό και συντονίζουμε τη δράση μας με άλλες συλλογικότητες μέσα από την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί STOP» για να κατοχυρωθεί νομοθετικά η αναστολή των πλειστηριασμών, όπως ισχύει σήμερα, για τρία χρόνια και να επεκταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Καλούμε στην διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας «Πλειστηριασμοί STOP» την Τετάρτη 11/12 στις 15:00 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών