fbpx
30.7 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 23/07/2024

  ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ

  γράφει ο Παναγιώτης Γκουνίδης
  Δασοπόνος (Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος)

  Σοφία χαρακτηρίζει ανθρώπους που βλέπουν και κρίνουν τα πράγματα αντικειμενικά. Μακριά από πάθη και εντάσεις, με καθαρή ματιά.
  Η Νέα Φιλαδέλφεια τις τελευταίες μέρες βιώνει έναν παραλογισμό.
  Έχει γίνει το επίκεντρο αντιπαραθέσεων και συγκρουσεων,το θέμα;
  Ρυθμιστικό Σχέδιο και μέσα στο ζήτημα αυτό παίρνει η μπάλα και το θέμα “Κατασκευή γηπέδου ΑΕΚ” .
  Ένα σημαντικό θέμα για πολύ κόσμο αλλά με διαφορετική ματιά και προσέγγιση. Κάποιοι φωνάζουν για τραμπουκους, φασιστες,επιχειρηματιες να τα πάρουν ολα. Καποιοι άλλοι για μια καψούρα για μια αγάπη ,ένα παθός που δεν χωρά λογικη. Γηπεδο εκεί που η ιστορία μας καλεί.
  Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό το άλσος στέκεται σαστισμένο, λυπημένο, απορημένο να ψάχνει απαντήσεις.
  Γιατί κανείς τόσα χρόνια που υποφέρω δεν έκανε τίποτα για έμενα; γιατί ξαφνικά τόσο παθός υπερασπίσεως μου; θέλουν πραγματικά το καλό μου; τότε γιατί στο παρελθόν δεν βρέθηκε μια στιγμή ευαισθησίας από κάποιον να συσπείρωση τον κόσμο όπως τώρα και να πουν “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ” θέλουμε ένα ζωντανό δάσος σε τέτοιο βαθμό ,ώστε η κοινωνία να καμαρώνει για αυτό το στολίδι της φύσης.
  Δεν θα σηκωθούμε από τις καρέκλες μας εάν δεν βρούμε λύση για την διάσωση του Άλσους την αναβάθμιση του και την αειφορική βιωσιμότητα του.
  ΦΩΝΕΣ ,ΦΩΝΕΣ, ΦΩΝΕΣ ,χωρίς προτάσεις χωρίς θέσεις έχουμε κάνει μέγα θέμα γιατί θα παραχωρηθούν 6 στρέμματα άλσους (κάτι που δεν ήταν κρυφό εδω και παρά πολύ καιρό) σε κάποιον επιχειρηματία για να φτιάξει τον περιβάλλοντα χώρο ενός προτζεκτ κατασκευής γηπέδου .
  Το όποιο δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο ,το ποδόσφαιρο είναι η αφορμή .Η ουσία είναι αλλού, να κρατηθεί ζωντανή η ιστορία και να μείνουν αναμμένα τα καντήλια και να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες όλων αυτών που χάθηκαν στο παρελθόν και θυμίζουν αυτό που αντιπροσωπεύει η ΑΕΚ.
  Σε κάποιους μπορεί να μην λέει τίποτα σε πάρα πολλούς όμως Αεκτζηδες και μη, λέει πολλά.
  Σεβασμός λοιπόν σε αυτούς .Σεβασμός και σε όλους που δικαίως ανησυχούν για το αύριο του άλσους και κάθε ελεύθερο κοινόχρηστο χωρο, που η κυβέρνηση με την λογική φαστ τρακ ανάπτυξη θέλει να ανοίξει το παράθυρο σε πονηρά βλέμματα.
  Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μελισσανιδης δεν είναι ένας από αυτους. Άλλους να φοβόμαστε, ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση αλλά δημιουργικά στην πρώτη γραμμή με προτασεις με ανοιχτό μυαλό για μια καλύτερη κοινωνία που θα μας χωρά όλους.
  Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει, ο περιβάλλον χώρος θα δοθεί προς χρήση των πολιτών και θα εξακολουθήσει να είναι κοινόχρηστος χώρος.
  Επίσης δεν πρέπει να δεχτούμε τώρα η στο μέλλον το άλσος να χάσει τον δασικό του χαρακτήρα, δεν μας λείπουν τα εμπορικά κέντρα, οι καφετερίες,τα κέντρα αναψυχής. Μας λείπει το πράσινο και η φύση ,τα χρωματιστά λουλούδια η όμορφες μυρωδιές και τα ανθρώπινα χαμόγελα.

  Ψυχραιμία, Αγάπη και Σοφία.

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  Σχετικά άρθρα