fbpx
25.1 C
Nea Chalkidona
Σάββατο, 27/07/2024

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

    Προσεχείς εκδηλώσεις του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

    εκδηλώσεις-6-14

    ΕΚΔΡΟΜΗ

    Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ορεινή Φθιώτιδα, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014.
    ΤΙΜΗ : 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ (ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ)
    Πρόγραμμα:
    Αναχώρηση στις 8 το πρωί από τη Νέα Φιλαδέλφεια ( ΠNEYMATIKO ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, Ν. Τρυπιά 45) για Λαμία με μικρή στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για την Υπάτη, μια κωμόπολη χτισμένη στις βόρειες πλαγιές της Οίτης για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος η οποία είναι χτισμένη τον 14ο αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας.
    Στη Μονή Αγάθωνος εκτός ότι θα βιώσουμε έντονα το θρησκευτικό συναίσθημα, θα απολαύσουμε τη φύση και θα θαυμάσουμε τον μοναδικό βιότοπο από διάφορα είδη πτηνών, ελαφιών, αγριοπροβάτων σε ένα ειδικό χώρο 1.200 στρεμμάτων που αποτελεί το εκτροφείο της Μονής και θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
    Θα συνεχίσουμε για τα Λουτρά Υπάτης, τα οποία είναι από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ιαματικές πηγές της Ελλάδας γνωστές από την αρχαιότητα (4ο αιώνα π.Χ).
    Η επόμενη στάση μας θα είναι ο Γοργοπόταμος, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Φθιώτιδας, χτισμένο στους πρόποδες της Οίτης και σε ύψος 35 μ. με φυσικές ομορφιές και γάργαρα νερά όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. (Πλούσιο γεύμα με ειδική τιμή για τους εκδρομείς του Συνδέσμου).
    Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λίμνη Υλίκη όπου θα κάνουμε στάση για τον απογευματινό καφέ μας και από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Ν. Φιλαδέλφεια.
    Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 2516175 – 6938 844998 – 6932 913244 – 6937 085454

    ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

    Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ διοργανώνει και σας προσκαλεί στη προβολή της ταινίας ” ο Βυζαντινός Καβάφης” , την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στις 20:30 στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 – Ν. Φιλαδέλφεια).
    Η ταινία Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ φωτίζει μία λιγότερο γνωστή αλλά εξαιρετικά σημαντική ενότητα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή, που αναφέρεται «στον ένδοξόν μας βυζαντινισμό», όπως γράφει ο ίδιος.
    Η προβολή της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού κέντρου Δελφών.
    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Χρήστος Τριανταφύλλου                      Χρήστος Κοπελούσος

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα