ΗΧ(Θ)ΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ ? ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

MposinakosΓράφει ο Ντίνος Μποσινάκος

Φίλοι μου ,εδώ είμαστε πάλι  .Να ευχηθώ σε όλους καλό χειμώνα και κουράγιο σε κάθε σας δραστηριότητα . Με υγεία πνευματική ,σωματική ,ψυχική .

Σκέφθηκα , με την νέα μου συνεργασία να ξεκινήσω  με μία εκκρεμότητα που έχω, αφού δεν μου αρέσουν οι εκκρεμότητες. Αφορά  την απάντηση που περιμένω από τον κο Μπόβο (μετά από πολλές αρθρογραφικές προσπάθειες) για συγκεκριμένο θέμα , που έχει να κάνει με την προκλητική του αποχώρηση (ήταν αντιπολίτευση) από το Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να περάσει η αύξηση στα τέλη του Νεκροταφείου, θέμα που το είχε εισαγάγει  η τότε Διοίκηση του κου Κόντου .

Με το δεδομένο λοιπόν ότι ο κος Μπόβος‘’ περιφρονεί με αυτοκρατορικό στύλ’’ την υποχρέωση του (πιστεύω εγώ) να απαντήσει , του απευθύνω την παρακάτω ανοιχτή επιστολή (με το δικό μου στυλ) ,την οποία θα δημοσιεύω συνέχεια μέχρι να αποφασίσει να τοποθετηθεί επίσημα ,έστω και αν περάσουν χρόνια . Γιατί αυτή η επιμονή μου ; Είναι τόσο απλό ! Διότι έχοντας το έννομο συμφέρον σαν πολίτης και σαν δημότης, απαιτώ να μάθω για κάτι που θεωρώ ότι θίγει τα συμφέροντα μου. Μη ξεχνάτε ότι  οι αμοιβές των αιρετών προέρχονται από χρήματα δικά μας . Άρα ουσιαστικά είμαστε εργοδότες τους . Τυχαίο ; Δεν νομίζω .Σοφός ο Νομοθέτης .

Να θυμίσω σε όλους ότι στο άρθρο 68 παράγραφος 2 του Καλλικράτη αναφέρεται ρητά ότι ο δημοτικός σύμβουλοςεκφράζει την γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση ,αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ΣΥΝΟΛΟΥ  των πολιτών. Πιο ξεκάθαρη διατύπωση δεν μπορεί να υπάρξει.Έτσι  δεν είναι ; Κρατήστε το αυτό στην μνήμη σας για παρακάτω . Έχουμε λοιπόν και λέμε :

Αγαπητέ κύριε Μπόβο

Σας απευθύνω αυτή την ανοικτή επιστολή με σκοπό  να σας υπενθυμίσω ότι έχετε αμελήσει να μου απαντήσετε, όπως αρμόζει , σε ένα θέμα που σας αφορά προσωπικά και που θεωρώ ότι με την στάση σας εθίγησαν τα συμφέροντα μου αλλά πιστεύω και του ΣΥΝΟΛΟΥ των δημοτών ,αφού αποτελώ μέρος του ΣΥΝΟΛΟΥ (μερικό η ολικό).Ας θυμηθούμε μαζί τα γεγονότα για να σας διευκολύνω .

Στις 28/12/2009 εισάγεται θέμα από την τότε Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε << τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων για το έτος 2010 κατ’άρθρον 17 του κανονισμού λειτουργίας του ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ.Παρέστησαν 15 σύμβουλοι με απόντες 6 και ενώ σύσσωμη(σχεδόν) η αντιπολίτευση ψήφισε ΟΧΙ με σύνολο ψήφων 7μεταξύ των οποίων και ένας της συμπολίτευσης ,εσείς με τον γνωστό σας στομφώδες ‘’αυτοκρατορικό στυλ’’ δηλώνετε ότι αποχωρείτε.Ήμουν εκεί και σας είδα και σας άκουσα. Αποτέλεσμα να υπάρξει ισοψηφία(7ναικαι7όχι) και βάσει του κανονισμού να ψηφίσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και το θέμα να περάσει με την απόφαση 333/2009.Για πολλοστή φορά σας ερωτώ κύριε . Γιατί επιτρέψατε να περάσει το θέμα που στην ουσία και στο σύνολο του θεωρώ ότι  επιβαρύνει τους δημότες της πόλης μας ;Εδώ προκύπτουν δύο ερωτήματα .

A)Αφού σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων Ν3463/06 που ίσχυε  τότε (2009) στο άρθρο 98 παράγραφος 2 ορίζονται τα ίδια με τον σημερινό (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ,άρθρο 68 παράγραφο 2) που αφορά τις υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων και λένε ότι , ο ΔΣ εκφράζει την γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ΣΥΝΟΛΟΥ των δημοτών.Εσείς γιατί αποποιηθήκατε την ευθύνη της ψήφου σας ; Θα σας θυμίσω δε ότι στον τότε του 2009κώδικα ,στην σελίδα 677 ,στις υποσημειώσεις,αναφέρονται τα εξής :<< Η με απόλυτη ελεύθερη και ενσυνείδητη έκφραση της γνώμης και διάθεση της ψήφου του Δημοτικού Συμβούλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποτελεί στην ουσία την έκφραση και πραγμάτωση της συνταγματικής επιταγής και φανερώνει το μεγαλείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και δίνει την ευκαιρία να αναδεικνύονται οι άριστοι πολίτες σαν δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες με ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ>>Λοιπόν κύριε που διαφωνείτε και που συμφωνείτε;

B) Εάν κύριε θεωρούσατε ότι η πρόταση της τότε διοίκησης ήταν για το συμφέρον του ΣΥΝΟΛΟΥ των δημοτών, γιατί δεν είχατε το ΑΝΤΕΡΟ να ψηφίσετε ΝΑΙ; Εγώ προσωπικά θα σεβόμουνα την ψήφο σας γιατί τουλάχιστον θα μπορούσατε να  την τεκμηριώστε (υποθέτω) με τα σχετικά επιχειρήματα .

Σας ρωτάω και πάλι . Μήπως χειριστήκατε τον εαυτόν σας με αυτόν τον τρόπο για να πάρετε μία επιχορήγηση 5000 ευρώ από την τότε Δημοτική Αρχή για τον σύλλογο των Πελλοπονησίων, στον οποίο τότε ήσαστε Πρόεδρος ;;;; Aλήθεια την πήρατε, εάν ισχύει η παραπάνω ερώτηση ; Να θυμίσω σε όλους ακόμα μία φορά ότι είσαστε τότε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  (ΜΕΙΖΩΝ) .Δηλαδή αυτοί που είπαν τι έκαναν; ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ η προστάτεψαν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ .

Θα κλείσω το άρθρο και θα περιμένω (και άλλοι υποθέτω ) με αγωνία την επίσημη τοποθέτηση σας και θα έλεγα να βιαστείτε γιατί δεν πρέπει να φέρετε σε δύσκολη θέση κανένα .Εννοώ ότι όταν κάποιος πρόκειται να ενταχθεί σε όποια ομάδα, αυτομάτως η όποια σοβαρή του εκκρεμότητα επί προσωπικού, γίνεται εκκρεμούσα εκκρεμότητα (δηλαδή προβληματάρα ) της ομάδος. Τότε ο κόουτς σκέπτεται. Μαυρίλες στον πάγκο μου δεν θέλω .Οπότε η μεταγραφή δεν γίνεται και ο παίκτης παραμένει στην ίδια η πάει σπίτι του .

Στο επόμενο άρθρο μου θα διαβάσετε τα ίδια και περισσότερα γιατί ακούγεται ότι ξαναματαπάλι θα σας χρήσουν Αντιδήμαρχο ,οπότε υπάρχουν εκκρεμείς ερωτήσεις που σας είχα κάνει ,μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ,που δυστυχώς δεν πήρα ,γιατί σας άλλαξαν .Εύχομαι τώρα να είμαι πιο και να μας πείτε λίγο και για την MAVA .Άλλωστε εσείς έχετε μία ιδιαίτερη αδυναμία για τα LAGUNA. Εκεί ποντάρω ,αφού κανείς άλλος δεν μας ενημερώνει .Εάν πάλι δεν σας κάνουν ‘’χαλίφη’’ δεν πειράζει .Δεν κολλάτε εσείς με αυτά .Τα ψίχουλα είναι για τις ΚΟΤΕΣ. Εσείς είστε υπεράνω των απλών θνητών .Ετοιμαστείτε λοιπόν κύριε .

Αλήθεια ξέρετε κύριε, τι είναι η ΜΝΗΜΗ; Να σας βοηθήσω  γιατί δεν πρέπει να κουραστείτε .Είναι η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΛΗ . Το πιάσατε έτσι; Ήμουν σίγουρος . Άλλωστε όλα αυτές οι έννοιες για σας είναι PIECEOFCAKE ( να προσέξετε πως θα σας το μεταφράσουν ,αφού εσείς μιλάτε μόνο γαλλί…..κά.

Σας περιμένω ,εμμένω και επιμένω.CIAO(γεια χαρά νταν,στα…αρχαία ελληνικά!!)

Φίλοι ,μου ζητάνε να αναλύσω την λέξη <<Ε Π Α Ι Τ Ι Α>>. Θα το κάνω πολύ σύντομα με μεγάλη μου χαρά . Είναι άλλωστε τόσο ενδιαφέρουσα θεματολογία !!!!!.

Ντίνος Μποσινάκος
Ανώτερο Διοικητικό στέλεχος, μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας