24.2 C
Nea Chalkidona
Σάββατο, 23/09/2023

  Η Δύναμη Πολιτών για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

  δυναμη-πολιτων

  Αθήνα 23/6/2014

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

  Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε έντονα ένα νοσηρό κλίμα που στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας με αποκορύφωμα τη φασιστικού τύπου επίθεση που δέχτηκαν την Παρασκευή 20/6/2014 όσοι επιχείρησαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φ.-Χ. για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Οκτώ συμπολίτες μας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από βίαιο ξυλοδαρμό, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Στρούγκα». Η λεκτική επίθεση με προπηλακισμούς και απειλές από μαινόμενους οπαδούς που δέχτηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος και ο φόβος γενικότερης σύρραξης ανάγκασε την να τον φυγαδεύσει.
  Επενδύοντας στη συναισθηματική που υπάρχει σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, προκαλείται ένας τεχνητός διχασμός και καλλιεργείται κλίμα πολωτικής αντιπαράθεσης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της μετάθεσης ευθυνών σχετικά με την κατασκευή ή μη του γηπέδου.
  Η «Δύναμη Πολιτών» καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις φασιστικές ενέργειες και τακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ και που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τον λαό της πόλης μας. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης.
  Εμείς, ως ενεργοί πολίτες, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε η πόλη μας να γίνει βορά στις ορέξεις των κάθε λογής συμφερόντων. Τονίζουμε ότι οι αντιδημοκρατικές, τραμπούκικες επιθέσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα φίλαθλα αισθήματα, την αγάπη προς την της πόλης μας και την της. Ενέργειες μιας άλλης σκοτεινής εποχής θα μας βρίσκουν έτοιμους να τις εξουδετερώσουμε. Δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

  Καλούμε την Κυβέρνηση, όλα τα τα και τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, την Αστυνομία, τη Διοίκηση και τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ να πάρουν ξεκάθαρη θέση συμβάλλοντας στην αποτροπή της επανάληψης τέτοιων επικίνδυνων για τη δημοκρατία ενεργειών.
  Από τη σημερινή μας στάση θα κριθούμε εμείς και το μέλλον της πόλης. Η ευθύνη βαραίνει όλους.
  Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές δεν μας τρομάζουν.

  Η Δημοκρατία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται.

  Ως υστερόγραφο αναφέρουμε ότι για άλλη μια φορά η πόλη βρέθηκε σε πολιορκητικό κλοιό θερμοκέφαλων οπαδών και ομάδων καταστολής. Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο είχε ζητήσει η Δύναμη Πολιτών, δύο μήνες πριν, για το νέου Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής αναβλήθηκε λόγω της αποχής δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων. Είναι λυπηρό που σε αυτή την κομβική, για την πόλη, στιγμή κάποιοι διαλέγουν να απέχουν «διακριτικά», αποφεύγοντας την ευθύνη και το καθήκον απέναντι στην πόλη και τους δημότες.

  Το γραφείο Τύπου της Δύναμης Πολιτών

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  Σχετικά άρθρα