“Η Μαύρη Τσαρίνα” στη Στρούγκα.

STROUGAΗ Στρούγκα μπαίνει στο γνώριμο ρυθμό των δραστηριοτήτων της και τούτο τον Σεπτέμβρη. Αυτή την Παρασκεύη 12 Σεπτέμβρη στις 9 το βράδυ, ο θίασος της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας “Τσιριτσάντσουλες” θα παρουσιάσει στην πίσω αυλή της Στρούγκας (Δεκελείας 116) την “Μαύρη Τσαρίνα”, ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο έργο του Leopold Von Sacher Masoch.

Πρόκειται για μια παράσταση αφήγησης ενός μεσαιωνικού παραμυθιού με ζωντανή μουσική.
«Η Μαύρη Τσαρίνα» είναι ένα του Λεοπόλντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ που γράφτηκε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή διηγημάτων του που κυκλοφόρησε στα ελληνικά με τίτλο «Σκληροί Έρωτες».

Το έργο αναφέρεται στις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται στην ερωτική σχέση του τσάρου Βλαδίμηρου με τη σκλάβα του Νάρδα. Ένα παιχνίδι κυριαρχίας που οδηγεί στην ανατροπή ακόμα και της πολιτικής εξουσίας, όταν η Νάρδα αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της ρωσικής αυτοκρατορίας για μία μέρα.
Πρόκειται για την αιώνια κοινωνική πάλη μεταξύ των εξουσιαστών και των εξουσιαζόμενων που ο Μαζόχ, με την διεισδυτική ματιά του, την τοποθετεί στην του προβλήματος της προαιώνιας πάλης των δύο φύλων, της πάλης για κυριαρχία ανάμεσα στην πρωτόγονη (μητριαρχική) και τη σύγχρονη (πατριαρχική) κοινωνία. Ο Μαζόχ γράφει έναν ύμνο στη δύναμη της γυναικείας φύσης και μας προσφέρει ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα των ηρώων του. Με αυτό το μεσαιωνικό παραμύθι θέτει καίρια φιλοσοφικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα με τρόπο απλό και ουσιαστικό.
mavri-tsarina-strouga
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο.