Η ΟΑΣΗ στο Μέτσοβο

logo

Αγαπητά  Μέλη και Φίλοι του συλλόγου μας,
 
Προγραμματίζουμε 2μερη εκδρομή στο Μέτσοβο στις 15 & 16 Μαρτίου 2014
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
Αναχώρηση το πρωί από τη Νέα για τα Μετέωρα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Πανοραμική βόλτα στους άγιους βράχους και επίσκεψη στο μοναστήρι Μεγάλο Μετέωρο. Συνεχίζουμε για Μέτσοβο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα για ψώνια στη γραφική κωμόπολη (Το Μέτσοβο είναι ακόμα γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών, με την ονομασία μετσοβόνε και μετσοβέλας. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού απασχολείται στις βιομηχανίες ξύλου και γάλακτος (γιαούρτι, βούτυρο, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα) καθώς και στις βιοτεχνίες ειδών λαϊκής τέχνης (υφαντά, ασημικά, ξυλόγλυπτα κ.α.). Επίσης φημίζεται για την παραγωγή κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωΐου της οικογενείας των Αβέρωφ). Το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε παραδοσιακή ταβέρνα. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, που   λειτουργεί από το 1955, στεγάζεται στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα και περιλαμβάνει στη συλλογή του αντικείμενα της περιόδου 1650-1850: παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, υφαντά και κεντήματα, χρυσοκέντητες φορεσιές, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη, εικόνες. Από το 1991 στον τρίτο όροφο του αρχοντικού εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες του Ευαγγέλου Αβέρωφ -Τοσίτσα, ο οποίος είχε δείξει ιδιαίτερη για την ίδρυση και λειτουργία του μουσείου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κτήμα Αβέρωφ, περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια. Φαγητό και επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ενδιάμεσες στάσεις.
Κόστος συμμετοχής : 85  ευρώ το άτομο στο δίκλινο , στο ξενοδοχείο Kassarosστη του Μετσόβου με πρωινό.  Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλεφ.: 210.2531386, 2102530888 , 6934610881