fbpx
13.5 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 23/02/2024

  Να στηρίξουμε όλοι το κάλαθι του ανέργου

  [fblike]

  προσκοποιΑπευθυνόμαστε στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ να στηρίξουν και πάλι το Καλάθι του Ανέργου ΚΑΙ του άπορου προσφέροντας τη βοήθεια τους στο πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάνθρωποι μας. Είναι η 1η φορά που οργανώνουμε τη συλλογή ειδών διατροφής, ειδών ρουχισμού, παιχνιδιών και βιβλίων στην Πόλη μας και ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που με έμπρακτο τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγικά συγκινητική γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι βλέπουμε τις ζωές μας να υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα. Απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται και μας εξαθλιώνουν ολοένα και πιο πολύ, η Αλληλεγγύη, αποτελεί μια πρώτη ουσιαστική απάντηση της οργανωμένης κοινωνίας στην περιθωποίηση και τα προσωπικά αδιέξοδα. Αλληλεγγύη σημαίνει ο ένας κοντά στον άλλο και οι δυο μαζί απέναντι στην κρίση και όσους ευθύνονται για αυτή. Και γι αυτό δεν έχει σχέση με τη χειραγώγηση των πιο ευάλωτων και την επιδίωξη οφέλους. Περιφρουρώντας, στο βαθμό που μας αναλογεί, το περιεχόμενο της δράσης μας και του τρόπου που σκεφτόμαστε, απαντάμε πως:

  • Αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία των συσσιτίων που σε κάνει έρμαιο και εξαρτώμενο.

  • Δεν είναι τα κονδύλια των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από κράτη και οργανισμούς που ασκούν τις πολιτικές που δημιουργούν την εξαθλίωση και τη φτώχεια.

  • Και οπωσδήποτε δεν είναι η κάθε είδους εκδούλευση που έχουν κατά νου όσοι θυμήθηκαν εξαιτίας των εκλογών του ερχόμενου Μάη, ότι υπάρχουν δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, είναι χωρίς ρεύμα χειμωνιάτικα ή στερούνται ακόμα και το καθημερινό φαγητό!

  Αλληλεγγύη είναι η ειλικρινής διάθεση προσφοράς προς όσους έχουν ανάγκη, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ανταλλάγματα. Όπως έχουμε πει δημόσια και στο παρελθόν βοηθάμε ο ένας τον άλλο και στηρίζουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προσπαθώντας να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας.Και όλα αυτά συλλογικά και με τις δικές μας δυνάμεις με στόχο να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα απέναντι στη βία της εξαθλίωσης και την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας. Όλοι εμείς που ως και άνεργοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει κρίση και ποιοι επωφελούνται από τις δυσκολίες που περνάμε. Για τους παραπάνω λόγους η στο έργο της ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ είναι επιτακτική. Από την παρουσία στη λέσχη μας ,κάθε Τετάρτη στις 6:30μ.μ στο χώρο της Λέσχης μας, με την ενεργή συμμετοχή σας, την εθελοντική δουλειά που απαιτείται για να επιτύχουν οι δράσεις που αποφασίζουμε, μέχρι τη συνεισφορά του καθενός από μας, που όσο μικρή κι αν είναι είναι εξαιρετικά πολύτιμη για ανθρώπους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους, δυναμώνουμε την προσπάθειά μας για την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

  • ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 6.30ΜΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Τηλέφωνα ς: 6932090733, 6981044549.

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  Σχετικά άρθρα