fbpx
22.9 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 06/10/2024

    ΥΠΕΣ προς δήμους: Θα αλλάξουν τα στοιχεία για τη διαδημοτική κινητικότητα – Ειδήσεις – Ελλάδα – in.gr

    ΥΠΕΣ προς δήμους: Θα αλλάξουν τα στοιχεία για τη διαδημοτική κινητικότητα

    ΥΠΕΣ προς δήμους: Θα αλλάξουν τα στοιχεία για τη διαδημοτική κινητικότητα
    Αθήνα
    Μετά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των δημάρχων για το σχέδιο της διαδημοτικής κινητικότητας, το οποίο χαρακτήρισαν πρόχειρο, με λάθος κριτήρια και αστοχίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων του προσωπικού στη μελέτη.

    Η μελέτη που είχε αποστείλει ο Λ.Γρηγοράκος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προέβλεπε αναλυτική καταγραφή (ανά δήμο) των 3.708 υπαλλήλων σε δήμους που θα έπρεπε να μπουν σε καθεστώς διαδημοτικής κινητικότητας.

    Για το αν κάποιος δήμος έχει πλεονάζον προσωπικό χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου του 2013, χωρίς να υπολογιστούν οι συνταξιοδοτήσεις, οι απομακρύνσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Γρηγοράκο, ενώ ο δήμος Αθηναίων σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επιστρέψει τη μελέτη ως απαράδεκτη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τους εργαζόμενους στους δήμους.

    Κατόπιν αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η μελέτη θα επικαιροποιηθεί με τα στοιχεία από τον Ιούνιο έως σήμερα. Επιπλέον, ζήτησε τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας από την ΚΕΔΕ, τους εργαζόμενους στους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο διαβούλευσης τη μελέτη για τη διαδημοτική κινητικότητα.

    πηγή “in.gr

     

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα