fbpx
25.5 C
Nea Chalkidona
Σάββατο, 27/07/2024

    Ω ΕΛΑΤΟ, Ω ΕΛΑΤΟ!!!

    fila02Γράφει ο Σωτήρης Κοσκολέτος

    Αγαπητοί συνδημότες, καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και για όλους μας, να έχουμε καλές γιορτές, να τις περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα παρέα με τους δικούς μας ανθρώπους και να απολαύσουμε στο μέγιστο δυνατό το κλίμα των ημερών!

    Πίσω στα δικά μας τώρα! Μπήκαμε δυνατά πια σε αυτό που όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά ονομάζουν «προεκλογική περίοδο». Οι παρατάξεις έχουν αρχίσει πλέον να οριστικοποιούν το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούν, έχουν αρχίσει να «στήνουν» τα προγράμματα και τις βασικές τους αρχές και οι επικεφαλής είναι στους δρόμους προς άγραν υποψηφίων! Και το αναφέρω αυτό γιατί δεν θα είναι λίγοι αυτοί που λόγω της μη αλλαγής του εκλογικού νόμου πρέπει να συγκεντρώσουν ο καθένας τουλάχιστον από 55 (ναι, καλά διαβάσατε, 55) υποψηφίους. Αρχίζουν οι πονοκέφαλοι λοιπόν για ορισμένους που βιάστηκαν να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους ως υποψήφιοι Δήμαρχοι τούτης εδώ της πόλης.

    Προεκλογική περίοδος λοιπόν και η Δημοτική Αρχή άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα της φράσης «άρτος και θεάματα»! Στήθηκε το έλατο στην πλατεία στη θέση του άτυχου πεύκου που μας αποχαιρέτησε άδοξα τις μέρες της μεγάλης κακοκαιρίας. Κανείς δεν σκέφτηκε όμως ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Και αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιστατικό γιατί καλές οι φιέστες αλλά σε ένα Δήμο σαν τον δικό μας, με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, δεν μπορείς να  ζητάς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για ποσό της τάξης του 82% περίπου επί του συνολικού προϋπολογισμού του κωδικού για εκδηλώσεις και θεάματα μόνο για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις! Ναι, πρέπει να προσφέρουμε θέαμα ως μέσω εκτόνωσης της κρίσης στους συμπολίτες μας, πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε τα μικρά παιδιά να μπουν στο πνεύμα των ημερών. Να ξέρουμε όμως μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τελικά ας αναζητήσουμε λύσεις και τρόπους πιο οικονομικούς και πιο άμεσους έτσι ώστε να συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Λύσεις υπάρχουν και τρόποι υπάρχουν αρκεί να θέλει και να ενδιαφέρεται να τους ψάξει κανείς. Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους, 2.000 ευρώ στοίχισε μόνο το έλατο της πλατείας το οποίο φυτεύτηκε και καλώς φυτεύτηκε, όμως τη δαπάνη του συγκεκριμένου ποσού δεν την ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα ή κάποιοι εκ των ιθυνόντων να επιβαρυνθούν με το ποσό ή ο πωλών το έλατο να το πάρει και να φύγει και τζάμπα ο θόρυβος, τζάμπα και η φιέστα!

    Είναι λυπηρό σε μια πόλη που σε πολλά σημεία ο φωτισμός δεν είναι καν επαρκής, που τα σκουπίδια περιμένουν καρτερικά να τα μαζέψει κάποιος από τις εγκαταλελειμμένες και κατεστραμμένες περιφερειακές πλατείες του Δήμου, που ο πρώην Κένταυρος μέρα με τη μέρα ρημάζει, που περιμέναμε με ανυπομονησία να μπει ο χειμώνας για να ξεμυτίσουμε από την ευωδία των άπλυτων κάδων, το μόνο μας μέλημα να είναι ένα έλατο και ο καλλωπισμός της πιο κεντρικής πλατείας του Δήμου, της βιτρίνας μας δηλαδή, που περίμενε κι αυτή μαρτυρικά με τη σειρά της 3 ολόκληρα χρόνια να έρθουν οι επόμενες εκλογές για να ασχοληθεί κάποιος μαζί της.

    Εν κατακλείδι, το πιο λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι πως ενώ κανείς από την εναπομείνασα Δημοτική Αρχή δεν προσπαθεί ή έστω δεν μπορεί να βρει λύσεις για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλά περισσότερα που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε σ’ αυτή την ξεχωριστή γειτονιά της Αττικής, να νομίζουν ότι ζούμε ακόμα στην εποχή του Κολόμβου και σαν άλλοι ιθαγενείς θα θαμπωθούμε από τα καθρεφτάκια που με το σταγονόμετρο μας προσφέρουν.

    Καλή χρονιά εύχομαι, ευτυχισμένος και δημιουργικός να είναι ο καινούργιος χρόνος που έρχεται μα πάνω απ’ όλα το πιο βασικό και το πιο ουσιώδες συστατικό της καθημερινότητας μας να είναι η χαρά και η υγεία! Γιατί χωρίς υγεία δεν υπάρχει χαρά και χωρίς χαρά κλονίζεται πολλές φορές και η υγεία…

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα