fbpx
17.6 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/04/2024

    Οι Μικρασιάτες στο Θέατρο REX

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

     

    Την θεατρική παράσταση «η Γειτονιά των Αγγέλων» παρακολούθησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Μικρασιατών  Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.

    Μια παρέα 125 ατόμων (όλων των ηλικιών) αναχώρησε από τη Ν. Φιλαδέλφεια με προορισμό το Θέατρο REX – σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη.

    Στη Γειτονιά των αγγέλων, ο  Ιάκωβος Καμπανέλλης (ένας σημαντικός συγγραφέας του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου), ζωντανεύει, με τη βοήθεια της ανεπανάληπτης μουσικής και των τραγουδιών του Θεοδωράκη, τη νεοελληνική κοινωνία της δεκαετίας του 1960. Μέσα από τις αυλές των προσφυγικών σπιτιών ξεφυτρώνουν οι πολυκατοικίες. Γεννιέται η αντιπαροχή. Η νέα εποχή θεμελιώνεται πάνω σε χαλάσματα, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. Στη γειτονιά των αγγέλων η καινούργια αυτή εποχή θα ανατείλει μέσα από τη συμφιλίωση και την αποδοχή του άλλου.

    Η «Γειτονιά των Αγγέλων» υπήρξε μια λαϊκή όπερα, που ανέβηκε σε μια θρυλική θεατρική παράσταση το 1963 στο «Θέατρο Κοτοπούλη» (ΡΕΞ), με την Τζένη Καρέζη, τον Νίκο Κούρκουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο. Το 1968 στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη βασίστηκε και η ταινία «Γυμνοί Στον Δρόμο» με την Ζωή Λάσκαρη, τον Νίκο Κούρκουλο και τον Χρόνη Εξαρχάκο.

    Μετά από μια υπέροχη βραδιά τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Μικρασιατών έδωσαν το ραντεβού τους στην επόμενη  εκδήλωση  του Συνδέσμου Μικρασιατών, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 στο ΠΠΙΕΔ, στην ομιλία του βραβευμένου Έλληνα ποιητή Νίνου Χριστανόπουλου με θέμα «Μικρά Ασία».

     

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Χρήστος Τριανταφύλλου                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Κωνσταντίνα Μυλωνά

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.
    Προηγούμενο άρθρο
    Επόμενο άρθρο

    Σχετικά άρθρα