Η επιστολή Τερέζα Μέι προς Ντόναλντ Τουσκ για το Brexit

175

Παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι η επιστολή που υπογράφει η Τερέζα Μέι προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόναλντ Τουσκ, ζητώντας την απόσυρση από την Ε.Ε. Στην επιστολή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας κάνει λόγο για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών και κοινοποιεί στην πρόθεση το αίτημα της χώρας της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Τουσκ

Στις 23 Ιουνίου του περασμένου έτους ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως έχω ξαναπεί η απόφαση δεν ήταν απόρριψη των αξιών που μοιραζόμαστε με τους συναδέλφους μας Ευρωπαίους. Ούτε ήταν μια προσπάθεια να προκληθεί ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα κράτη μέλη. Αντιθέτως, το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχει και να ευημερήσει. Αντί αυτού, το δημοψήφισμα ήταν μια ψήφος για την αποκατάσταση, όπως διαπιστώνουμε, της εθνικής μας αυτοδιάθεσης. Αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φεύγουμε από την Ευρώπη – και θέλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους εταίρους και συμμάχους φίλους μας σε όλη την ήπειρο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου τίμησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ψηφίζοντας με σαφείς και πειστικές πλειοψηφίες και στα δύο μέρη του για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Κοινοποίηση της απόσυρσης). Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο στις 13 Μαρτίου, και έλαβε Βασιλική έγκριση από την Αυτής Μεγαλειότητας την Βασίλισσα και έγινε νόμος του Κοινοβουλίου στις 16 Μαρτίου.

Σήμερα, ως εκ τούτου, σας γράφω για την εφαρμογή της δημοκρατικής απόφασης που έλαβε ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου. Με την παρούσα γνωστοποιεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της σύμφωνα με το άρθρο 50 (2) της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, σε συμφωνία με το ίδιο άρθρο 50 (2), όπως εφαρμόζεται από το άρθρο 106α της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας, σας κοινοποιώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας. Οι αναφορές σε αυτή την επιστολή αναφέρονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν αναφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπόψη να συμπεριλάβουν μιαν αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας και την Ενεργειακή Κοινότητα.

Η επιστολή αυτή καθορίζει τη στάση της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας για τις συζητήσεις που θα έχει για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη βαθιά και ειδική εταιρική σχέση που ελπίζουμε πως απολαμβάνετε – ως στενός φίλος και γείτονάς σας – ως Ευρωπαϊκή Ένωση επί της αποχώρησης. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι στόχοι είναι προς το συμφέρον όχι μόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πολύ ευρύτερου κόσμου.

Είναι προς το συμφέρον και των δύο, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επικείμενη διαδικασία για την επίτευξη αυτών των στόχων κατά τρόπο δίκαιο και τακτικό, και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα σε κάθε πλευρά. Εμείς θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι η Ευρώπη παραμένει ισχυρή και ευημερούσα και ότι είναι σε θέση προβάλλοντας τις αξίες της, τις οποίες οδηγεί και στον υπόλοιπο κόσμο, να υπερασπίζεται τον εαυτό της με ασφάλεια από τους όποιους κινδύνους. Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω μιας νέας βαθιάς και ειδικής συνεργασίας με μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαδραματίσει πλήρως το ρόλο του στην επίτευξη αυτών των στόχων. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να συμφωνούμε με τους όρους της μελλοντικής συνεργασίας μας, παράλληλα με εκείνους της αποχώρησης μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση θέλει να προσεγγίσει τις συζητήσεις μας με φιλοδοξία, δίνοντας πολίτες και τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση – και μάλιστα από τρίτες χώρες σε όλο τον κόσμο – όσο το δυνατό μεγαλύτερη βεβαιότητα όσο συντομότερο δυνατό. Θα ήθελα να προτείνω ορισμένες αρχές που μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της άφιξής μας στις συζητήσεις, αλλά πριν το κάνω αυτό, θα πρέπει να σας ενημερώσω για τη διαδικασία που θα επικρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαδικασία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως ανακοινώθηκε ήδη, η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία ότι θα καταργήσει το νόμο του Κοινοβουλίου – Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της Πράξης του 1972 – που θέτει σε εφαρμογή το δίκαιο της Ε.Ε. στη χώρα μας. Η νομοθεσία αυτή θα είναι, όπου είναι εφικτό και σκόπιμο, με αποτέλεσμα να μετατρέψει το σώμα των υφιστάμενων Ευρωπαϊκής Ένωσης νόμων (το «κεκτημένο») στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει βεβαιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο στους πολίτες του και για κανέναν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση θα προβεί σε διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς σχεδιάζουμε την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας, και θα δημοσιεύσει αύριο Λευκή Βίβλο.

Εμείς επίσης προτιθέμεθα να υποβάλουμε διάφορα άλλα νομοθετήματα που απευθύνονται σε συναφή θέματα σχετικά με την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και με σκοπό την εξασφάλιση της συνέχειας και της ασφάλειας, ιδίως για τις επιχειρήσεις. Εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε την εκπλήρωση των ευθυνών μας ως κράτος-μέλος, ενώ παραμένουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η νομοθεσία που προτείνουμε κατά βούληση δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να αποχωρήσουμε.

Από την έναρξη και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα διαπραγματευτεί ως ενιαίο το Ηνωμένο Βασίλειο, θα ληφθούν δεόντως υπόψη τα συμφέροντα του κάθε έθνους και περιοχής, όπως και της περιοχής του Ηνωμένου Βασιλείου όπως ήδη πράττουμε. Όταν πρόκειται για την επιστροφή των εξουσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα διαβουλεύεται πλήρως στις όποιες αρμοδιότητες που θα πρέπει να βρίσκονται στο Westminster και το οποίο θα πρέπει να ανατεθεί και στην Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Αλλά είναι η προσδοκία της κυβέρνησης ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα είναι αύξηση κλίσης στην εξουσία λήψης αποφάσεων για κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση τόσο της οικονομίας όσο και της ασφάλειας και της συνεργασίας. Προς την επίτευξη αυτού πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να συμφωνηθούν οι όροι της μελλοντικής μας συνεργασίας παράλληλα με εκείνους της αποχώρησής μας από την Ε.Ε.

Αν όμως αφήνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, η προεπιλεγμένη θέση είναι ότι θα πρέπει το εμπόριο να διεξάγεται με τους όρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Σε όρους ασφαλείας η μη επίτευξη συμφωνίας θα σήμαινε την συνεργασία μας κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας να αποδυναμωθεί. Σε αυτό το είδος του σεναρίου τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουν μια αλλαγή, αλλά δεν είναι το αποτέλεσμα που κάθε πλευρά θα πρέπει να επιδιώξει. Εμείς πρέπει ως εκ τούτου, να εργαστούμε σκληρά για να αποφύγουμε το αποτέλεσμα αυτό.

Είναι για αυτούς τους λόγους που θέλουμε να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε σε μία βαθιά και ειδική εταιρική σχέση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικονομία όσο και την ασφάλεια της συνεργασίας, αλλά και θέλουμε να παίξουμε το ρόλο μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη παραμένει ισχυρή και ευημερούσα και είναι σε θέση να οδηγήσει και τον κόσμο, προβάλλοντας τις αξίες της και υπερασπίζοντας από τις διάφορες απειλές για την ασφάλεια. Και θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο του στην υλοποίηση αυτού του οράματος για την ήπειρό μας.

Προτεινόμενες αρχές για τις συζητήσεις μας

Κοιτάζοντας προς τις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν σύντομα, θα ήθελα να προτείνω κάποιες αρχές που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία είναι τόσο ομαλή και επιτυχημένη όσο το δυνατόν.

  1. Θα πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά και με σεβασμό, σε ένα πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας. Από τότε που έγινα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου άκουσα με προσοχή εσάς, τους συναδέλφους μου και τους αρχηγούς των κρατών της Ε.Ε. και των προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου. Το εξής είναι λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιδιώκει την ένταξη της ενιαίας αγοράς. Κατανοούμε και σεβόμαστε τη θέση σας ότι οι τέσσερις ελευθερίες της ενιαίας αγοράς είναι αδιαίρετες και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκερασμός. Κατανοούμε επίσης ότι θα υπάρξουν συνέπειες για το Ηνωμένο Βασίλειο της εξόδου από την Ε.Ε: γνωρίζουμε ότι θα χάσουμε επιρροή πάνω στους κανόνες που επηρεάζουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι, όπως και το εμπόριο εντός της Ε.Ε, ευθυγραμμισμένες με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν από τα θεσμικά όργανά της των οποίων δεν θα απαρτίζουμε πλέον τμήμα – όπως ακριβώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταιρείες σε άλλες υπερπόντιες αγορές.
  2. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες μας. Υπάρχει προφανής πολυπλοκότητα στις συζητήσεις που πρόκειται να αναληφθούν, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι στην καρδιά των συνομιλιών μας είναι τα συμφέροντα όλων των πολιτών μας. Υπάρχουν για παράδειγμα πολλοί πολίτες των υπολοίπων κρατών-μελών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει πολίτες που ζουν αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα πρέπει να στοχεύουν στην επίτευξη ταχείας συμφωνίας, για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων τους.
  3. Θα πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση εξασφάλισης μιας συνολικής συμφωνίας. Θέλουμε να συμφωνήσουμε σε μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικονομία όσο και την ασφάλεια της συνεργασίας. Θα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα καθορίζουμε μια δίκαιη διευθέτηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου ως αναχωρούν κράτους μέλους, σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με την Ε.Ε. Αλλά εμείς πιστεύουμε είναι απαραίτητο να συμφωνηθούν οι όροι της μελλοντικής συνεργασίας μας, παράλληλα με εκείνους της αποχώρησής μας από την Ε.Ε.
  4. Πρέπει να εργαστούμε για να ελαχιστοποιούνται οι διαταραχές και να δοθεί όσο βεβαιότητα όσο το δυνατόν. Οι επενδυτές με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε όλα τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη – και εκείνων που προέρχονται από τρίτες χώρες σε όλο τον κόσμο – θέλουν να είναι σε θέση να αυτοσχεδιάσουν. Για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε γκρεμός στην άκρη της πλαγιάς καθώς κινούμαστε από την τρέχουσα σχέση μας με το μέλλον μας στην εταιρική σχέση, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την Ε.Ε. θα ωφελούνταν από περιόδους εφαρμογής για την προσαρμογή σε έναν ομαλό και εύρυθμο δρόμο για νέες αλλαγές. Θα βοηθήσει τις δύο πλευρές για την ελαχιστοποίηση περιττής αναστάτωσης αν συμφωνήσουμε αυτή την αρχή στην έναρξη της διαδικασίας.
  5. Ειδικότερα, πρέπει να δώσουμε προσοχή στην μοναδική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη σημασία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία. Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι το μόνο κράτος μέλος της Ε.Ε. με χερσαία σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλουμε να αποφύγουμε την σκλήρυνση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών μας για να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την Κοινή Ταξιδιωτική περιοχή μεταξύ μας, και για να βεβαιωθείτε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατά την απόσυρση από την Ε.Ε. δεν βλάπτει τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Επίσης έχουμε σημαντική ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν έχει γίνει για να τίθεται σε κίνδυνο ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία, και ευθύνη να συνεχίσει να επικυρώνεται η Συμφωνία του Μπέλφαστ.
  6. Θα πρέπει να αρχίσουν τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τους λεπτομερείς τομείς της πολιτικής, το συντομότερο δυνατό, αλλά θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις μεγαλύτερες προκλήσεις. Συμφωνώντας μια προσέγγιση υψηλού επιπέδου για τα θέματα που προκύπτουν από την απόσυρσή μας, βούλησή μας φυσικά αποτελεί μια πρόωρη προτεραιότητα. Αλλά μπορούμε επίσης να προτείνουμε μια τολμηρή και φιλόδοξη Συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο εύρος και να είναι πιο φιλόδοξη από οποιαδήποτε προηγούμενη τέτοια συμφωνία, έτσι ώστε να καλύπτει τομείς ζωτικής σημασίας που να συνδέονται με οικονομίες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι βιομηχανίες δικτύου. Αυτά θα απαιτούν λεπτομερείς τεχνικές συνομιλίες, αλλά καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη μέλος της Ε.Ε, και οι δύο πλευρές έχουν τα ίδια ρυθμιστικά πλαίσια και πρότυπα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο πώς θα διαχειριστούμε την εξέλιξη της ρυθμιστικών μας πλαισίων ώστε να διατηρήσουμε ένα δίκαιο και ανοικτό περιβάλλον συναλλαγών καθώς και για την επίλυση των όποιων διαφορών. Σε επίπεδο εφαρμογής της συνεργασίας μεταξύ μας – τόσο για οικονομικούς λόγους όσο για θέματα ασφάλειας  – οι υπάλληλοί μου θα υποβάλουν λεπτομερείς προτάσεις για μια βαθιά, ευρεία και δυναμική συνεργασία.
  7. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για την προώθηση και την προστασία των κοινών μας ευρωπαϊκών αξιών. Ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος χρειάζεται τις φιλελεύθερες, δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης. Θέλουμε να παίξουμε το ρόλο μας στο να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη παραμένει ισχυρή και ευημερούσα και μπορεί να οδηγήσει και τον κόσμο προβάλλοντας τις αξίες της, και υπερασπιζόμενη από τις όποιες απειλές για την ασφάλεια.

Το έργο που έχουμε μπροστά μας

Όπως έχω πει, η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να συμφωνήσει μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση μεταξύ του και της Ε.Ε, λαμβάνοντας και στις δύο περιπτώσεις την οικονομική συνεργασία και την συνεργασία για την ασφάλεια. Σε μια εποχή που η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου επιβραδύνεται και υπάρχουν ενδείξεις ότι ένστικτα προστατευτισμού βρίσκονται σε άνοδο σε πολλά μέρη στον κόσμο, η Ευρώπη έχει την ευθύνη να αγωνιστούμε για το ελεύθερο εμπόριο προς το συμφέρον όλων των πολιτών μας. Παρομοίως, η ασφάλεια της Ευρώπης είναι πιο εύθραυστη σήμερα από ο,τι σε οποιαδήποτε στιγμή από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η αποδυνάμωση της συνεργασίας μας για την ευημερία και την προστασία των πολιτών μας θα ήταν ένα δαπανηρό λάθος. Στόχοι του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μελλοντική συνεργασία μας παραμένουν εκείνοι που καθορίζονται στην ομιλία μου στο Lancaster House στις 17 Ιανουαρίου, και στην επακόλουθη Λευκή Βίβλο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου.

Αναγνωρίζουμε ότι θα είναι πρόκληση να φτάσει μια τέτοια ολοκληρωμένη συμφωνία εντός της περιόδου των δύο ετών που προβλέπεται για τις συζητήσεις απόσυρσης στην Συνθήκη. Αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να συμφωνηθούν οι όροι της μελλοντικής μας συνεργασίας, παράλληλα με εκείνους της αποχώρησης μας από την Ε.Ε. Ξεκινάμε από μια μοναδική θέση σε αυτές τις συζητήσεις – κοντά στην ρυθμιστική ευθυγράμμιση, με εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα του ενός με του άλλου, και ένα πνεύμα συνεργασίας που προεκτείνεται προ δεκαετιών. Είναι για αυτούς τους λόγους, και επειδή η μελλοντική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. είναι τόσο σημαντική και για τις δύο πλευρές, που είμαι σίγουρη ότι μπορεί να συμφωνηθεί το χρονικό διάστημα που ορίζεται από τη Συνθήκη.

Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι σπουδαίο, αλλά δεν πρέπει να είναι πέρα ​​από εμάς. Μετά από όλα, τα θεσμικά όργανα και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταφέρει να ενώσουν μια ήπειρο που μαστίζεται από τον πόλεμο σε μια ένωση της ειρήνης των εθνών, και υποστήριξαν τη μετάβαση των δικτατοριών στη δημοκρατία. Μαζί, ξέρω ότι είναι ικανή να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ως αναχωρούν κράτους μέλους, με μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση που συμβάλλει στην ευημερία, την ασφάλεια και την παγκόσμια δύναμη της ηπείρου μας.

Αυτού Εξοχότητα τον κ Ντόναλντ Τουσκ»

Προηγούμενο άρθροΟ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ ΓΟΝΕΑ
Επόμενο άρθροΛονδίνο: Οι πρώτες αντιδράσεις κατά το επικείμενο Brexit
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.