Την Πέμπτη 19/10/23, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου σε επιστολή του με τίτλο «Ενέργειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας» προς τον Ι. Βούρο και κάθε αρμόδιο (Περιφέρεια, Υπουργεία) έθετε ως άμεση προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας, αναφορικά και με την κήρυξή του από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και όπως αυτή προβλέπεται από το Ν4662/20.
Την επόμενη ημέρα στις 20/10/23 , ο Γιάννης Τομπούλογλου επέβλεψε προσωπικά τις εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών από τον Κηφισό, στο ακάλυπτο τμήμα του, εντός των γεωγραφικών ορίων της πόλης μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παρόντες στις εργασίες ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και η υπεύθυνη Διευθύντρια για τον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Θεοδώρα Αραμπατζή.
Η ασφάλεια των πολιτών, για το νέο Δήμαρχο Γιάννη Τομπούλογλου και για τη Συμπαράταξη είναι η πλέον σημαντική προτεραιότητα. Πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων μας (αναλαμβάνουμε τυπικά από τη 01/01/24) είμαστε παρόντες, προκειμένου να συνεργαστούμε με κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών κ.λπ.) και να ασκήσουμε, αν χρειαστεί, πιέσεις, ώστε οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να είναι ασφαλείς οι ίδιοι και οι περιουσίες τους και να απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.
Όσον αφορά ειδικά τον Κηφισό, η θέση μας είναι σαφής, γνωστή και σύμφωνη με αυτή των κατοίκων της περιοχής. Έχουμε ενημερώσει με γραπτό υπόμνημα τόσο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, όσο και τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά και όλες τις περιφερειακές παρατάξεις πως είμαστε αντίθετοι με το επιδιωκόμενο έργο εγκιβωτισμού, στο οποίο ο Δήμος οφείλει να κάνει Προσφυγή (βάσει υπάρχουσας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου). Το ποτάμι πρέπει να παραμείνει φυσικό, να δείξουμε σεβασμό στο οικοσύστημα, να γίνονται τακτικά καθαρισμοί από φερτά υλικά, να αποτραπούν με κάθε τρόπο όσοι το μολύνουν και οι όχθες του να διαμορφωθούν με ήπιες, οικολογικές παρεμβάσεις σε χώρους αναψυχής και περιπάτου για τους κατοίκους.