17.5 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 03/12/2023

  Βούρος: “Ελάτε να προτείνετε δημοτικά τέλη” – Συμπαράταξη: “Είναι δικιά σας δουλειά”

  Η διοίκηση του δήμου και ο προσπαθούν να πετάξουν την “καυτή πατάτα” των δημοτικών τελών στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γ. Τομπούλογλου και την “Συμπαράταξη”.

  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

  Οι εκλογές παρήλθαν και οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε πράξη την βασική μας προεκλογική εξαγγελία, πως αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και μόνον αυτά.

  Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, θα ασκούμε με πλήρη συνέπεια και ως οφείλουμε, τα καθήκοντά μας έως την 31η Δεκεμβρίου του 2023.

  Ωστόσο επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να υπάρξουν ή υπόνοιες περί «ναρκοθέτησης» της επερχόμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, από τις επόμενες κιόλας ημέρες, «ανοίγουμε την πόρτα του Δημαρχείου» στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και την ομάδα του, ώστε αυτοί με την σειρά τους και σε με τις αρμόδιες του Δήμου να συντάξουν τον προϋπολογισμό, το τεχνικό και να προτείνουν τους συντελεστές των Δημοτικών Τελών για το έτος 2024.

  Προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα και συντελεστές τελών καθαριότητας, ανακύκλωσης και ηλεκτροφωτισμού, που έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με την υπάρχουσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να είναι καθ' όλα έτοιμοι από την 1η Ιανουαρίου, να ξεκινήσουν ανεμπόδιστα και χωρίς εκκρεμότητες το έργο τους.

  Επίσης διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας, πως σε καμία περίπτωση δεν θα υιοθετήσουμε πρακτικές, που καταγγέλλαμε κατά το διάστημα της δικής μας θητείας π.χ. μπλοκάρισμα απαρτίας στα δημοτικά συμβούλια, όχι σε όλα, στείρα άρνηση, καταγγελίες επί καταγγελιών κοκ.

  Θα παραμείνουμε πιστοί στο δόγμα μας περί σύνεσης, χαμηλών τόνων, εποικοδομητικών προτάσεων, δημιουργικής πολιτικής, αλλά και υπεράσπισης, με όλη την δύναμη της φωνής μας, κάθε πτυχής του έργου μας.

  Η “Συμπαράταξη” με την ακόλουθη ανακοίνωση φυσικά υπενθύμισε στον Γιάννη Βούρο ότι “…βάση νόμου…” η κατάρτηση του προϋπολογισμού του 2024, συνεπώς και ο ορισμός των δημοτικών τελών, θα πρέπει να γίνει από την υπάρχουσα διοίκηση.

  Διαβάστε αναλυτικά:
  Εκτιμούμε την στάση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και την πρόθεση συνεργασίας που επιδιώκει στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης της διοίκησης του Δήμου, αλλά θεωρούμε πως η σύνταξη του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2024 θα πρέπει να γίνει από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή αφενός βάσει του νόμου αλλά και αφετέρου για καθαρά τεχνικούς λόγους.

  Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή δεν έχουμε κάνει τον απαιτούμενο διαχειριστικό έλεγχο που επιθυμούμε και επιβάλλεται να γίνει. Τα στοιχεία για τη σύνταξη του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος θα αντληθούν μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Για όλα αυτά πλήρη και σαφή εικόνα έχει μόνον η σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Δήμου, που έχει την ευθύνη της διοίκησης τα τελευταία 4 χρόνια. Επιπροσθέτως η «Συμπαράταξη» στο Δημοτικό Συμβούλιο διαθέτει σήμερα 4 μόνον Δημοτικούς Συμβούλους. Εμείς υπεύθυνα, από την στιγμή που θα αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, θα προβούμε στις απαραίτητες αναμορφώσεις και τροποποιήσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, όπως θα δικαιούμαστε τότε.

  Το Γραφείο Τύπου της Συμπαράταξης, 21/10/2023

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα