fbpx
12.7 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/11/2024

    Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη ημέρα;

    Παρότι στο δυτικό κόσμο και κυριότερα στις Αγγλοσαξονικες, Γερμανικές και Πορτογαλλικές περιοχές έχει επικρατήσει η Παρασκευή και 13 ως κακότυχη ημέρα συνοδευόμενη με το 13ο άτομο (τον Ιούδα) στο Μυστικό Δείπνο που έγινε ημέρα Παρασκευή, στην Ελλάδα η παράδοση θέλει την Τρίτη και 13 ως γρουσούζικη μέρα.

    Η πιο γνωστή αιτία είναι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. 29 Μαΐου 1453 έπεσε η Πόλη όποτε γιατί 13 όχι 29; Η απάντηση κρύβεται στην αριθμητική. Το άθροισμα της ημερομηνίας της Άλωσης (1+4+5+3=13) βγαίνει… 13 και αφού η Πόλη έπεσε Τρίτη, Τρίτη και 13 λοιπόν θεωρείται πλέον γρουσούζικη ημέρα.

    Γενικώς όμως το 13 είναι για το λαό μας ένα γρουσουζικο νούμερο.

    -Το 13 «κατηγορείται» γιατί… χαλάει την τελειότητα του 12!
    -12 οι θεοί του Ολύμπου
    -12 οι μήνες
    -12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας
    -12 οι άθλοι του Ηρακλή
    -12 τα ζώδια.

    Το 12+1 θα συμβόλιζε μια νέα αρχή. Αλλά επειδή αυτές είναι πάντα δύσκολες, δεν άργησε το 13 να κατηγορηθεί για όλα τα κακά του κόσμου! Και συνδέθηκε με κακοδαιμονίες, δεισιδαιμονίες και καθετί κακό!

    Λέγεται ότι ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος ο Β’, πέθανε λίγο αφού τοποθέτησε ένα άγαλμά του δίπλα σε αυτά των θεών του Ολύμπου.

    Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης μιλά για τον Αντίχριστο και το θηρίο, τα δημιουργήματα του Διαβόλου.

    Στα ταρώ, η κάρτα του θανάτου έχει πάνω της τον αριθμό 13.

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα