Έγινε η Συνέλευση κατοίκων στην οδό Σκρά

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

27 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την 26/10/2014 γενική συνέλευση των κατοίκων της οδού Σκρά και των γύρω οδών σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση της 24/10/2014.

Από τη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Από την μεριά της αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν ο κ. Κόντος, η κ. Αγαγιώτου, ο κ. Σιώρης και ο κ. Κοπελούσος.

Στην παραπάνω συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο σχετικά με τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Δήμος σε με την Περιφέρεια οι οποίες αναλυτικά είναι:

  1. Άμεση καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, ΙΧ και επαγγελματικούς χώρους, συλλογή αιτήσεων των πληγέντων.
  2. Δημιουργία επιτροπής καταγραφής των ζημιών και προώθηση των πορισμάτων στην κεντρική για αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων.
  3. Επίσπευση της ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων αντιπλημμυρικών μελετών που απαιτούνται από τον Δήμο σε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
  4.  Επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησης και κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται σε με την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια έγινε μια πρώτη ποσοτική καταγραφή των νοικοκυριών και επαγγελματικών χώρων που υπέστησαν ζημιές και σήμερα στάλθηκε στην Περιφέρεια.  Η εν λόγω καταγραφή θα συνοδεύει τους χάρτες και τις τεχνικές εκθέσεις που θα στείλει η Περιφέρεια στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για την απόφαση οριοθέτησης πληγεισών περιοχών, ως εκτίμηση κόστους για την δέσμευση πιστώσεων.

 

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

(Τηλ : 2132049017)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.