“Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάλαβε ότι η παράταξη έπρεπε να κάνει μία νέα αρχή και να εκφράσει νέες κοινωνικές δυνάμεις, σηματοδότησε αυτήν του την επιλογή με τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Χαλκιδικής. Ένα συνέδριο που οριοθέτησε αξίες, αρχές και πολιτικές που είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρες και διαχρονικές. Αυτός πρέπει, κατά την άποψή μου, να είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε τώρα”.

Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο Σάκης Ιωαννίδης. Ο αρχηγός της ΟΝΝΕΔ έκλεψε την παράσταση στην ΠΕ δηλώνοντας πως “ο κόσμος σταμάτησε να ακούει τη ΝΔ” με βάση τα ηλικιακά στοιχεία των ψηφοφόρων του κόμματος τον Ιανουάριο.

Ο Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε και αυτός τη διεξαγωγή συνεδρίου κάνοντας την αναφορά στο Συνέδριο της Χαλκιδικής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αναλυτικά η ομιλία του Σάκη Ιωαννίδη:

“Ο δρόμος είναι μόνο ένας: ουσιαστικός,ευρύς και αντιπροσωπευτικός διάλογος για την αποτίμηση της κυβερνητικής μας θητείας, τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής μας φυσιογνωμίας και το κυριότερο: τη διαμόρφωση ενός νέου αφηγήματος για την Πατρίδα, μέσα στα όργανα του κόμματος.
Κυρίως, ανοιχτήκαμε στην κοινωνία και στους νέους ανθρώπους και σε μεγάλο βαθμό τους εκφράσαμε.

Αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών στις ηλικίες 18-32 όπου η παράταξή μας είχε το δεύτερο καλύτερο ηλικιακό αποτέλεσμα και εμφάνισε αύξηση έξι ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων στους φοιτητές και τους σπουδαστές.
Για να είμαι απολύτως σαφής και ξεκάθαρος, ο κόσμος σταμάτησε να μας ακούει.

Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν μας ακούνε ακόμα περισσότερο και τώρα, την ίδια ώρα δηλαδή που αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η αδιέξοδη και επικίνδυνη πολιτική της συγκυβέρνησης.
Επειδή σε κάποιους αρέσει να μας εντάσσουν σε στρατόπεδα, οφείλω να καταθέσω το εξής:

ΝΑΙ, ανήκω σε στρατόπεδο. Ανήκω στο στρατόπεδο της ΟΝΝΕΔ, του ΔΑΠίτη που μάχεται στα αμφιθέατρα για τις ιδέες του, του απλού Νεοδημοκράτη που αγωνιά για την παράταξή του.
Του νέου ανθρώπου που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα του, την οικογένειά του, τους συμπολίτες του.
Που αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο.
Σ΄αυτό το στρατόπεδο να εντάξετε εμένα και όλους τους ΟΝΝΕΔίτες.
Όσοι φοβούνται τον εσωκομματικό διάλογο και τις εσωκομματικές διαδικασίες και λένε ότι αυτές πρέπει να πάνε πίσω, δυστυχώς , νομίζω, ότι υπογράφουν την οριστική ρήξη της Νέας Δημοκρατίας με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση, την οποία ούτε πρέπει να φοβόμαστε και ακόμα περισσότερο δεν πρέπει να υποτιμάμε.

Φίλες και φίλοι, σαν σήμερα, πριν από 108 χρόνια γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένας πολιτικός που διαχειρίστηκες τις τύχες της χώρας σε περιόδους δύσκολες, σκληρές και απαιτητικές.

Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς πρωθυπουργούς, τους πιο απαιτητικούς πρωθυπουργούς και τους πιο αποτελεσματικούς πρωθυπουργούς.
Όταν κατάλαβε ότι η παράταξη έπρεπε να κάνει μία νέα αρχή και να εκφράσει νέες κοινωνικές δυνάμεις, σηματοδότησε αυτήν του την επιλογή με τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Χαλκιδικής.

Ένα συνέδριο που οριοθέτησε αξίες, αρχές και πολιτικές που είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρες και διαχρονικές.
Αυτός πρέπει, κατά την άποψή μου, να είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε τώρα”.