Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας  υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στην προσχολική αγωγή, ειδικά σε βρεφικά τμήματα των βρεφονηπιακών σταθμών και σε νηπιαγωγεία. Δεκάδες μένουν κάθε χρόνο εκτός σταθμών, ενώ παράλληλα έχουν γίνει καθεστώς οι ακατάλληλες “προσωρινές” λύσεις σε πολλά από τα νηπιαγωγεία.

Η προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αφορά μια εξαιρετικά ευαίσθητη ηλικία και αποτελεί βασική ανάγκη για την ανάπτυξη και τη συνολική εξέλιξη των παιδιών. Για το λόγο αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει τη δημόσια δωρεάν και καθολική παιδεία για όλα τα παιδιά.

Κατά συνέπεια, η  Ένωση Γονέων διαφωνεί με την πρόθεση του Δήμου να παραχωρήσει στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας  το οικόπεδο που προορίζονταν για την ανέγερση  νέου κτηρίου για τον  3ο  Δημοτικό  παιδικό βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος σήμερα  στεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο. Δεδομένου πως εκτός από το χώρο υπάρχουν έτοιμες και οι μελέτες για το νέο Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό ζητάμε από το Δήμο να διεκδικήσει άμεσα την χρηματοδότηση και να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για την ανέγερση  του νέου σταθμού αξιοποιώντας τις έτοιμες μελέτες που αναφέραμε.

 Υπενθυμίζουμε πως το γονεϊκό κίνημα διαχρονικά αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • Δημόσιους, Δωρεάν παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού κάθε ειδικότητας.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παροχών.

 

 

                                  Για το Δ.Σ.

 

     Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.