Αλληλεγγύη στους μαθητικούς αγώνες & σοβαρά θέματα των εργαζομένων έθεσε η ΛΑΣΥ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0
20

Για την κατάσταση στα σχολεία και τους μαθητικούς αγώνες

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο της 23/9  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ζαχαριάδης και Νίκος Σερετάκης ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολικών μονάδων,  τις σοβαρές ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών. 

Στάθηκαν ιδιαίτερα στην ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών απέναντι στην άθλια επίθεση που δέχονται, επίθεση που εκδηλώθηκε  και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από στελέχη της Διοίκησης.Ιδιαίτερα καταδικαστέες είναι η νέα επίθεση  του  αντιδημάρχου οικονομικών Ηλία Τάφα ενάντια στους καθηγητές και το συνδικαλιστικό τους κίνημα.

Περισσότερα για την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σχολεία ΕΔΩ

Για την κατάσταση στα ΚΕΠ

Ο Νίκος Σερετάκης έθεσε ερωτήματα για την κατάσταση στα ΚΕΠ, μια πολύ σημαντική υπηρεσία για τους δημότες η οποία λειτουργεί υποστελεχωμένη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ερωτήματα αναφορικά με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να επιδεινώσει τη στελέχωσή τους αφαιρώντας μόνιμους υπάλληλους από τα ΚΕΠ, Τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει καμία μετακίνηση υπαλλήλων, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες όπως πρέπει. 

Για τις προσλήψεις στο πράσινο

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε ότι η Δημοτική Αρχή στρώνει το έδαφος για να περνά ολοένα και περισσότερο η διαχείριση του πράσινου σε ιδιώτες. Ένα μεγάλο βήμα είχε ήδη κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή με την γνωστή εργολαβία για τις πλατείες. Η Δημοτική αρχή Βούρου συνεχίζει παραπέρα και μεθοδεύει να ακυρωθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που εκκρεμούν από αναπλήρωση επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ ώστε να επεκταθεί και να παγιωθεί η παράδοση του πράσινου  στους ιδιώτες

Για τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μεταμόρφωση

Υπογραμμίστηκαν οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που είχαν αναδειχθεί και κατά τη συζήτηση του ανεπαρκέστατου σχεδίου “Ιόλαος”  στα τέλη Ιούνη. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο εάν έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή και εάν έχουν γίνει έλεγχοι για ενδεχόμενες επιπτώσεις σε υπόγεια ύδατα.

Για την προστασία των εργαζομένων από τον κορονοϊό

Το πρόσφατο κρούσμα σε άτομο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος εργαζόμενης στην καθαριότητα και ο τρόπος διαχείρισής του από τη Δημοτική Αρχή αναδείχνει την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργατών. Και με τα ΜΑΠ, που ακόμα δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (λχ σχολικές καθαρίστριες) αλλά και με την πρόβλεψη για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου

Για τα προβλήματα που καταγγέλουν οι κάτοικοι της Σάρδεων

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε την τεράστια αντίφαση της κατάστασης στο φωτισμό και την καθαριότητα με τα ιλιγγιώδη πλεονάσματα που υπάρχουν στο Δήμο από τα ανταποδοτικά, αλλά και την εικόνα της εγκατάλειψης που αρχίζει εκεί που τελειώνουν τα καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος στο δρόμο

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση που απαιτούν οι κάτοικοι της περιοχής. Η πρόταση υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο παρά την ακατανόητη άρνηση της Δημοτικής Αρχής να κάνει αποδεκτή την πρόταση.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.